Двама треньори с глоби от ДАС


Двама треньори с глоби от ДАС
(сн. НБЛ)
17-02-2023 21:18 | nbl.basketball.bg

Дисциплинарно-административният съвет към Националната баскетболна лига наложи глоби на старши треньорът на Левски Димитър Ангелов и на наставникът на Академик Пловдив Йордан Янков след поредното си заседание.


Ето и мотивите за решенията:

 

На заседание, проведено на 16.02.2023 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Чавдар Зехиров - дежурен представител на БФБ от срещата между отборите на Левски и Академик Пловдив на 08.02.2023г. в   София. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

 

Налага на Димитър Ангелов - помощник-треньор на отбора на БК Левски (б.р. в картотеките Ангелов е вписан като помощик) – глоба в размер на 400 (четиристотин) лева на основание чл.35, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 98 между отборите на БК Левски и БК Академик Пловдив, проведена на 08.02.2023 г.

 

На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.1 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

 

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на треньор 1 на отбора на  БК Левски – Димитър Ангелов е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е четвърто за сезона за длъжностното лице, което предопределя размера на наказанието му.

 

Налага на старши треньора на БК Академик Пловдив – Йордан Янков,  глоба в размер на 200 (двеста) лева, на основание чл. 35, т. 3 от ДАП на НБЛ за отсъдено техническо нарушение в среща № 98 между отборите на БК Левски и БК Академик Пловдив, проведена на 08.02.2023 г.

 

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

 

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ,  на старши треньорът на БК Академик Пловдив – Йордан Янков е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е второ за сезона за длъжностното лице, което предопределя размера на наказанието.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, ДАС
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи