Шеста поредна победа за Черноморец в НБЛ


Шеста поредна победа за Черноморец в НБЛ
(сн. НБЛ)
04-03-2023 19:47 | BGbasket.com

Отборът на Черноморец започна третото завъртане в Националната баскетболна лига с победа. Баскетболистите на Васил Евтимов надделяха над Шумен с 85:70 на свой терен.

 

С този успех тимът от Бургас разполага с актив от 12 успеха и 9 поражение и в следващия кръг ще се изправи срещу Академик Пловдив. Шумен остава на последна позиция в класирането с баланс от 3 победи и 18 загуби и ще приеме ЦСКА в 24-я кръг.

 

За Черноморец дебют в НБЛ направиха Брайс Ензи и Илиян Желязков, докато за тима на Шумен първи минути в лигата записаха новите попълнения Маркъс Гилбърт и Аджар Шен.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Черноморец започна убедително срещата и поведе със серия от 15:0 след силни изяви на Макол Мойен. Едва четири минути игровото време отне на Шумен да отбележи първия си кош в мача. Домакините изпитваха големи затруднения да бележат точки, а противникът им се възползва, за да достигне още в първия период до 20 точки разлика – 24:4. Така след десет минути игра Шумен все още не можеше да премине двуцифрената граница.

 

Втория период започна при 28:6 в полза на „акулите“, но добрата офанзивна инициатива на Ишмаел Ел-Амин стопи изоставането на тима от Шумен до 13 точки – 22:35. Тези усилия обаче не бяха достатъчни, за да помогнат на баскетболистите на Янко Янков да направят нещо повече. До почивката двуцифрената преднина се запази в полза на отбора от Бургас – 52:35.

 

След възобновяването на играта добри включвания направиха Ишмаел Ел-Амин и Георги Кендеров за Шумен. Това позволи на домакините да спечелят периода с 20:15 и да се доближат до противника си преди последната четвърт – 55:67.

 

Още в първите секунди на заключителния период Черноморец съумя да върне разликата на 15 точки след точно попадение от далечно разстояние на Джордан Тъкър. Опитите за равенство на баскетболистите на Янко Янков не угаснаха и до последните секунди на срещата, когато кош на Ел-Амин доближи Шумен на 9 точки до противника – 70:79. Силите не домакините обаче не достигнаха, за да намалят още изоставането си, а Георги Боянов и Берк Мехмед върнаха отново двуцифрения аванс на тима си в края на двубоя.

 

За победителите най-резултатен бе Макол Мойен и оформи дабъл-дабъл с 24 точки и 12 борби. Джордан Тъкър добави 19 и 7 борби, със 17 точки и 8 асистенции завърши Мунис Туту.

 

Ишмаел Ел-Амин бе над всички в двубоя и записа 31 точки и 7 борби за Шумен. Георги Кендеров отбеляза 13 и овладя 6 борби, близо до дабъл-дабъл остана Адриан Секулов – 10 точки и 9 борби.

 


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ШУМЕН - ЧЕРНОМОРЕЦ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Шумен, Черноморец
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи