Янко Янков: Вече мислим за следващия сезон


Янко Янков: Вече мислим за следващия сезон
(сн. НБЛ)
16-03-2023 10:44 | BGbasket.com

Старши треньорът на Шумен Янко Янков смята, че въпреки победата срещу Черно море Тича, отборът му трудно може да мисли за класиране в плейофите и затова фокусът вече е насочен към следващия сезон. Ето какво сподели той след срещата във Варна, в която неговият тим навакса изоставане от 18 точки и измъкна успеха след продължение:

„Без усилията на отбора нямаше да постигнем този успех. Срещата я спечелихме може би с по-голямо постоянство. Накрая се получи доста нервен мач, ние си вкарахме наказателните удари и това взе превес. Те пропуснаха доста наказателни удари в последната част и продължението, което при такива равни мачове е решаващо. Играта на отбора през този сезон е доста променлива, минахме през доста промени в състава. Определено мисля, че в този си вид изглеждаме по-добре на терена. Не искам да омаловажавам усилията на противника. Доста добър отбор. Тук, вкъщи те играха доста успешно срещу почти всички отбори от лигата, дори и от първата четворка.

 

Планът, който бяхме начертали ние за срещата, момчетата го изпълниха, за което им благодаря. Може би при стопяването на 18 точки пасив се реши мачът. За три минути на втората част до нейния край от 18 точки се върнахме на 4. Черно море Тича много лесно допусна да свалим разликата, от което дойде повече самочувствие на моите момчета, повярваха си, че наистина можем да обърнем срещата и успяха да го направят с много усилия.

 

Определено мислим вече за следващия сезон. Трудно е да мислим за плейофите в този сезон, затова направихме някои промени в състава. Даваме шанс на млади момчета, мисля, че перспективни. Имаме още 7 мача до края на първенството да се покажат, да се докажат и наистина да видим на кого можем да разчитаме догодина.“

Един от водещите реализатори за тима в мача Адриян Секулов допълни: „Мачът беше труден, защото ние в момента имаме доста нови момчета, които още се адаптират. Натрупахме и доста поредни загуби и просто дойдохме мотивирани да покажем най-доброто от себе си. Да, свалихме разлика от 18 точки, но не трябва да допускаме тези рънове на другия отбор – да вкарва много точки без ние да отбележим. Трудно се постига това връщане, днес го направихме, но другия път може би няма да успеем.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Шумен, Янко Янков
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи