Филип Виденов: Време е баскетболът отново да се популяризира


Филип Виденов: Време е баскетболът отново да се популяризира
(сн. BGbasket.com)
17-03-2023 14:16 | BGbasket.com

Изпълнителният директор на Българската федерация по баскетбол Филип Виденов говори на пресконференцията преди началото на турнира за Купата на България по баскетбол при мъжете. Ето какво сподели той:

 

„Надявам се това, което ще се случи следващата седмица, да продължи хубавия баскетбол, който играхме на европейското първенство. На мачовете, които изиграха националите в Ботевград, залата се напълни докрай. Дано това се прехвърли и в София, защото от доста време не е имало такива събития тук. Имаше доста спънки, които обаче мисля, че ще бъдат преодолени. Надявам се софиянци и не само те да се насладят на баскетбол. Време е баскетболът отново да се популяризира, родителите да си водят децата в залите и по стадионите и това е една чудесна инициатива. 

 

Арена София е перфектно съоръжение, където не всеки човек може да си позволи да влезе и да види за какво идва реч. Това е някаква възможност да се види с какво разполагаме като зали. Сигурен съм, че ще станат чудесни мачове. Тази година първенството е много оспорвано и не се знае кой какво ще направи. Каня всички деца - особено тези в школите. Ще се постараем да има шоу за тях между мачовете и между почивките. Нещата трябва да се случват както трябва”, заяви Виденов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България - мъже, Филип Виденов
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи