Росен Барчовски: Задоволството след такава победа е много голяма грешка


Росен Барчовски: Задоволството след такава победа е много голяма грешка
(сн. НБЛ)
02-05-2023 22:20 | BGbasket.com

Наставникът на ЦСКА Росен Барчовски коментира победата на тима си над Левски в първия четвъртфинален мач от серията между тях:

 

„Имахме едно упражнение – мач от първенството в тази зала. Няма да крия, че съм доволен – в плейофите се играе на победи и загуби. Доволен съм и от играта на баскетболистите, но знам, че задоволството след такава победа е много голяма грешка. Това им казах след мача – една малка стъпка и трезвен подход напред по пътя към върха.

 

В петък очаквам отбор, който ще се бори много здраво – Левски, но ние няма и да си помислим да играем трети мач. Когато играта върви и когато един отбор победи, отборът е тактически подготвен. Това обаче не означава, че когато загуби, той не се е готвил тактически. Например в мача за Купата те имаха изключителен процент за три точки, а днес не им вървеше толкова. Ако днес бяха вкарали две-три стрелби, мачът ставаше друг и тогава тактиката няма да е по-различна, но мачът ще е по-различен. За всеки мач се готвим – понякога нещата се получават, понякога – не.

 

Една от причините за по-малкото публика е, че залата е малка като капацитет и смятам, че много хора може да са се притеснявали дали ще има места. Защото видяхте, когато играхме финала за Купата, за какво ставаше въпрос. Хората са зажаднели и готови да влязат в модерни и големи съоръжения. Борим се за тази публика. Няма да стане лесно – трябва да създадем баскетболна публика, а това става с победи, резултати, класиране и търпение.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Росен Барчовски, ЦСКА, НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи