Чавдар Костов: Трябва да се играе агресивно в първенството


Чавдар Костов: Трябва да се играе агресивно в първенството
(сн. НБЛ)
09-05-2023 10:11 | НБЛ

Капитанът на Рилски спортист Чавдар Костов сподели мнението си след победата срещу Академик в решителния трети мач и класирането на полуфиналите в НБЛ:

 

„Показахме играта, която показахме в Пловдив. Играхме доста агресивно, отивахме за всяка борба в нападение и мисля, че там спечелихме доста борби. Вкарахме и някой отворен шут, понеже през първото полувреме имахме възможности, но стрелбите не ни влязоха. През второто обаче това се случи и разликата набъбна, като през оставащото време контролирахме мача.

 

Със сигурност срещу Черноморец битката ще бъде доста физическа. Те са така подбран отбор, доста физически отбор. Играят бързо, борят се много, така че и там серията ще бъде такава. Такъв трябва да бъде баскетболът. Трябва да се играе агресивно. В първенството трябва да се наложи една такава тенденция, понеже виждате, че когато отидем да играем в Европа, губим с доста голяма разлика.

 

За полуфинала не знам какво да кажа. Щом те играят много добре в нападение, ние трябва да играем в защита. Предполагам, че защитата ще бъде ключът и който играе по-добре в защита, той ще спечели серията“.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - България, Рилски спортист, Чавдар Костов
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи