Людмил Хаджисотиров: В плейофите печели този, който има повече воля, характер и хладнокръвие


Людмил Хаджисотиров: В плейофите печели този, който има повече воля, характер и хладнокръвие
(сн. НБЛ)
13-05-2023 22:50 | Деляна Кадиева

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров коментира загубата на отбора си от Черноморец в първия мач от полуфиналната плейофна серия в НБЛ:

 

„Не мисля, че загубата е тежка, но всяка загуба в плейофите е неприятна. Започнахме много добре мача – 21:14 в първата четвърт, второто полувреме също беше добро за нас. Позволихме много голяма амплитуда във втората част, а те са много добър отбор в нападение. Когато позволиш такава разлика, след това е по-трудно да се върнеш в мача. Въпреки това ние се върнахме, но борбите, които спечелиха и силната игра на Джордан Тъкър, който вкара няколко изключително трудни коша при добра защита, бяха основните фактори. Ние изпуснахме много наказателни удари – Димаджио Уигинс се бори много здраво, но днес е 5/15 – при такъв мач, който губим с 6 точки всяка една е от значение.

 

Ще направим анализ и ще променим това, което трябва да променим. Много е важно да направим всичко възможно да изравним серията, за да отидем в Бургас с по-голямо самочувствие. На първо място е вторият мач, върху който се концентрираме изцяло в момента. Те са много ръстов и атлетичен отбор, но смятам, че в момента ние имаме резерви в играта и можем да бъдем много по-добри.

 

Играчите трябва да вземат поуки и да се вдигнат – това са плейофи, а те са професионалисти. В плейофите всеки един мач е тежка битка – първите четири отбора сме с изравнени сили, така че е нормално да бъде така. Този, който има повече воля, характер и хладнокръвие, печели.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Людмил Хаджисотиров, Рилски спортист, НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи