Людмил Хаджисотиров: Бяхме мобилизирани и концентрирани, което даде резултат


Людмил Хаджисотиров: Бяхме мобилизирани и концентрирани, което даде резултат
(сн. НБЛ)
15-05-2023 22:38 | BGbasket.com

Наставникът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров коментира победата на тима си като домакин на Черноморец във втория мач от полуфиналната серия между отборите в НБЛ:

 

„Доста усилия вложиха всички – съвсем различно е, когато борбата е 50:29, особено когато те са ръстов и атлетичен отбор. Бяхме мобилизирани и концентрирани и всички ходеха да се борят, задгърбвахме и спечелихме борби в нападение, което даде резултат. Много важна беше и защитата – две части ги лимитирахме до 13 точки. В края направихме някои грешки – реално можеше да контролираме по-добре мача, но това са плейофи и важна е победата.

 

Искам да поздравя нашия отбор за сърцатата игра, за подкрепата от публиката. Да, Георги Боянов ни вкара 30 точки, но реално ние изкарахме от игра Мунис Туту днес и ограничихме Джордан Тъкър до ниски проценти. Когато ограничим Черноморец до 75 точки и ние играем прилично нападение, нещата ще стават.

 

Имахме някои много прости грешки, като липса на комуникация в защита, след което ни вкарват лесни точки. Някои от техните играчи стоят в засада, това и ме стилът. Важното е следващия мач да държим високо ниво на концентрация, мисъл и усилие. Когато правим това, играем добре.

 

Нормално е в плейофите основните играчи да изнасят мачовете, но аз съм казал на всички, че трябва да бъдат готови да помогнат на отбора по всяко време. Днес много ми хареса и пейката, която постоянно подкрепяше и говореше на играчите на терена. Има накъде да бъдем по-добри и трябва да го направим за следващия мач в Бургас.

 

Фокусираме се мач за мач, така че сме изцяло концентрирани върху следващия. Страхотно е, че отварят нова зала, която от сума ти години подготвят. Най-накрая това ще се случи и това е позитивно и добро за всеки град, особено такъв като Бургас. Нас това не ни касае, ние отиваме да играем и да победим, независимо в коя зала ще се играе мачът.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Людмил Хаджисотиров, Рилски спортист, НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи