Барчовски: Титлата на Германия е комплекс от отборна игра, треньорска мисъл и звезди


Барчовски: Титлата на Германия е комплекс от отборна игра, треньорска мисъл и звезди
(сн. FIBA.basketball)
13-09-2023 10:45 | Мария Маринова

Националният селекционер Росен Барчовски смята, че съвсем заслужено отборът на Германия е спечелил титлата на Световното първенство през тази година. Пред BGbasket.com той сподели мнението си шампионата в Азия, като и анализира представянето на отборите:

 

„От гледна точка на нашия интерес в европейската квалификация вече сме в група със световния шампион, което не е много приятно, но почти всичко друго на това първенство ми хареса. Например финалът – тържество на европейския стил на игра.

 

Много съм доволен, че Германия стана шампион. Някъде прогнозирах, че ще играят финал, но не предполагах чак, че ще станат първи. Там беше комплекс от отборна игра, треньорска мисъл и звезди като Шрьодер, да не ги изреждам останалите. Съответно и Сърбия.

 

За 3-4 място отидоха два отбора, които имат общо 19 НБА играчи, но с подчертано индивидуален стил без афинитет към защита – нещо, което в Европа го няма. Така че от тази гледна точка аз съм доволен.

 

Иначе беше много интересно първенство. Много отбори са израстнали, включително такива, които се водят като по-слаби – Южен Судан, Кабо Верде и т.н. Абсолютно всички отбори намериха начин да се изявят.

 

Много ме впечатли играта на Латвия през целия турнир. За съжаление, от момента, в който ги елиминирахме, и не отидоха на Европейско първенство, те взеха такива мерки, че чак станаха пети на Световното. Това трябва да ни е пример. Взимат се мерки в правилната посока. Разбира се, те имат и потенциал, защото ако нямаш, каквито мерки и да предприемаш, няма да се получи. Те обаче имат и взеха правилните решения."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2023, Росен Барчовски
Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи