Елена Драгоева: Чувстваме се удовлетворени и горди


Елена Драгоева: Чувстваме се удовлетворени и горди
(сн. fiba3x3.com)
28-09-2023 17:08 | Деляна Кадиева

Баскетболистката Елена Драгоева е горда от представянето на България на Европейското първенство по баскетбол 3х3 за момичета U17 в Крит. Тимът ни завърши на четвъртото място на шампионата, макар да се класира от квалификации, а пред BGbasket.com Драгоева сподели повече за турнира, разликите между 3х3 и класическия баскетбол и за участието й в турнира от Европейската отборна купа.

 

"Чувстваме се удовлетворени и горди от постигнатото с момичетата. Първоначално целта ни беше да не отпаднем още първия ден на турнира и да излезем от групите. След като видяхме, че имаме голям шанс за влизане в четворката, с всеки изминал мач целите и изискванията ставаха по-високи.

 

Със сигурност не е приятно да си на крачка от медала и да паднеш, но все пак мисля, че направихме добро класиране. В мача с Испания не ни достигна спортен шанс, а и чисто ръстово и физически испанките ни превъзхождаха. Възможностите на германките в по-голяма степен се доближаваха до нашите, но в този мач изпуснатите положения под коша и умората ни изиграха лоша шега.

 

Ще се радвам, ако повече играчи проявят интерес към 3х3 турнирите и наистина се надявам представянето ни да е повлияло за развитието на този спорт в България и да му се обърне повече внимание. Дори самата аз бих се включила в бъдещи турнири и първенства. На първо място 3х3 е много динамична игра и за разлика от 5х5 до последния момент нищо не се знае.

 

В националните гарнитури все още не сме готови за отборите в А дивизия. Трябва да работим по-добре в клубовете, за да се вдигне конкуренцията и всеки да дава и допринася за развитието на баскетбола.

 

Относно участието ни в Европейската отборна купа - станахме първи в групата, ще го мислим мач за мач, но се надяваме да вземем златен медал. 3х3 беше нещо съвсем ново за мен и със сигурност това, че се докоснах до отбори като Франция и Испания ще ми бъде от голяма полза."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: 3х3, Елена Драгоева
Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи