Димитър Ангелов: Имаме предимство, защото запазихме ядрото на отбора


Димитър Ангелов: Имаме предимство, защото запазихме ядрото на отбора
(сн. НБЛ)
08-10-2023 21:56 | БТА

Старши треньорът на Левски Димитър Ангелов коментира победата над Черно море Тича във Варна: "Бяхме се подготвили сериозно за тази среща, защото във Варна знаем, че се играе много трудно с тази невероятна публика и желанието, с което играят играчите на Варна.

 

Успяхме още в началото да направим разлика. Може би отборът на Варна беше малко стъписан и това ни позволи мачът да протече по-спокойно.

 

Ние амбиции в нашия клуб не поставяме като цели. За нас основното е да играем красив баскетбол. Естествено името Левски задължава да играем всеки мач за победа, това и искам от моите състезатели – да се стараят и да дават максимума. Не всеки път се получава, днес играха добре, ако играем добре - ще имаме успехи.

 

Добре започнахме, ние имаме предимство спрямо другите отбори - запазихме ядрото от състезатели. Имаме двама нови – Алекс Симеонов и Димитър Маринчешки. Така че ние още миналата година имахме такава стратегия да запазим отбора и да надграждаме нещата за след 3-4 години. Така че е нормално в началото на сезона ние да играем малко по-добре от другите отбори, понеже е логично - имаме сплотеност и вече една година сме играли заедно".

 

Димитър Маринчешки добави: "Смятам, че подходихме сериозно към мача и дойдохме за това ,което трябваше да свършим. Отборът на Варна явно има проблеми с контузени състезатели, така ме не бяха в пълния си отбор. Смятам, че ние бяхме достатъчно сериозни и свършихме добра работа като за първи мач".

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи