Димитър Ангелов: Добра насока е да се дава малко по-твърда игра


Димитър Ангелов: Добра насока е да се дава малко по-твърда игра
(сн. НБЛ)
15-10-2023 18:35 | Деляна Кадиева

Наставникът на Левски Димитър Ангелов сподели, че е очаквал двубоят отново да бъде кош за кош, както срещата за Суперкупата. Ето какво още каза той след успеха над Балкан:

 

“Победата не може да е очаквана, защото Балкан е добър отбор, с добро ръководство, с добри треньори… аз знаех, че мачът ще е кош за кош, както беше и предния път, така че успяхме да ги надхитрим този път. Успяхме да изиграем няколко добри защити, в нападение направихме така, че да останат отворени шутове, които вкарахме. В третата част имахме също отворени, не можахме да вкараме и там се получи разликата.", заяви той.

 

Съдиите и те могат да сгрешат, нормално е. И ние сме подложени на напрежение, когато не сме видяли ситуацията както трябва. Аз ги похвалих. Прави ми впечатление, че вече дават малко по-твърда игра като цяло. Не знам дали е стратегия на съдийството, но искам да ги похваля, защото това е начинът българският баскетбол да играе по-добре в Европа. Ние дълги години играем много меко и когато срещнем отбор от Европа изпитваме трудности при агресивна защита. Видяхте и с националния отбор това ни е проблем. Смятам, че това е добра насока, в която се дава малко по-твърда игра."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски, Димитър Ангелов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи