България срази Турция при момчетата U14, първа загуба за момичетата


България срази Турция при момчетата U14, първа загуба за момичетата
(сн. КФСМ)
03-11-2023 19:51 | BGbasket.com

Националният отбор на България за момчета U14 записа първа победа на турнира по проекта YDF на ФИБА в Северна Македония. След поражението от домакините на старта, днес те надвиха Турция с 67:53.

След оспорвани начални минути нашите взеха инициативата. На няколко пъти през първото полувреме те повеждаха и с двуцифрена разлика, но на почивката съперникът намали за 33:36. Играта продължи сравнително равностойно след паузата, но през последната част тимът на Веселин Веселинов и Ахилеас Зикас натрупа 15 точки аванс и удържа преднината си до последно. Българите отбелязаха 9 тройки в мача срещу 4, като вкараха и повече наказателни удари от опонента си.

Георги Димов бе най-резултатен за България с 23 точки (3 тройки), но допусна и най-много грешки – 9. С 20 точки е Калоян Марчев.

Тимът на България при момичетата U14 претърпя първо поражение в Скопие – отново от Турция с 42:49.

Баскетболистките на Лилия Георгиева и Теодора Петрова допуснаха изоставане от 9:15 след десет минути игра. Те обаче вкараха 12 поредни точки на старта на втория период и стигнаха до пълен обрат, а на почивката водеха с 25:23. Няколко размени на водачеството белязаха третата част, а след края й Турция бе напред с 37:32, като повече не изпусна предимството си.

Най-резултатна за България бе Катрина Бозова с 11 точки, 7 има Валерия Стойчева.

Следващите мачове на отборите ни са в събота (4 ноември) срещу Румъния.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: YDF, България U14
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи