Петър Златанович: Тази седмица имахме две тренировки, но фокусът беше на максимум


Петър Златанович: Тази седмица имахме две тренировки, но фокусът беше на максимум
(сн. balkan-basket.com)
25-11-2023 21:04 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Петър Златанович бе доволен, че отборът му е успял да запази концентрация по време на мача с Ямбол, макар да призна, че през седмицата „зелените“ са имали само две тренировки. Ето какво сподели още той след днешната победа на тима му в Ботевград:

 

„Бяхме изключително концентрирани. Имахме фокус от началото на мача, което много ми хареса, защото не обичам това къде в Европа, къде в първенството, да се избират мачове за игра. Това до някаква степен ме убива, така че съм щастлив, че фокусът беше на максимум.

 

Тази седмица сме имали две тренировка – една в Португалия и една снощи, за два мача, което е прекалено малко, но такъв ни е графикът. Повече фокусът бе върху говоренето и видеото, отколкото върху това да тренираме. Всеки един момент ни е ценен да тренираме, но това е.

 

Относно закъснението на мача – и те чакаха, както и ние. Така че фокусът трябва да се запази спрямо съперника, а не спрямо това колко сме чакали. Доволен съм от тази гледна точка, защото като паднеш в последния мач в българското първенство, както ние в Бургас, е реално в следващия мач да има малко повече мотивация който и да е съперникът, защото остава малко горчив вкус.

 

Младите ще играят повече следващия път, без значение и от резултата, защото могат да дават от себе си, а не е реално и невъзможно да играеш на две места с шестима човека, така че трябва да очакват и повече минути и ще получат такива.

 

Този цикъл сряда-събота ни е много познат. Следващият ни мач е в Стара Загора, там са изключително непредвидими, не знаеш какво те очаква, така че не мисля, че ще е много лесно.

 

За групата ни във ФИБА Къп бих се радвал да са Реал, Барселона и Партизан, но това все пак са Билбао, Порто… Няма проблем, че е силна групата, харесва ми."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Петър Златанович
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи