Черноморец получи отпор, но си тръгна с победа от Шумен


Черноморец получи отпор, но си тръгна с победа от Шумен
(сн. НБЛ)
02-12-2023 19:47 | BGbasket.com

Черноморец продължава с отличното си представяне от началото на сезона в Sesame Национална баскетболна лига. Тимът записа десети пореден успех в шампионата, след като надви като гост Шумен с 89:78. Баскетболистите на Васил Евтимов обаче получиха сериозен отпор от съперника си през първото полувреме, но по-силна трета част им донесе обрата, като до края те не изпуснаха повече водачеството си.

 

В игра за тима се завърна Тони Троча, но макар да бе в групата, минути на паркета не записа Виктор Онудиуе. Още в началото пък травма получи Шон Смит и не игра до края.

 

След този двубой Шумен е с баланс 3-7, като му предстои визита на Ямбол. Черноморец пък приема Левски в опит да завърши първото завъртане в НБЛ без загуба.

 

Домакините започнаха припряно мача с много грешки, което позволи на Черноморец да дръпне с 10:4 след силен старт на Андрей Иванов. Лошото начало за отбора му принуди Янко Янков да вземе първото си прекъсване малко повече от три минути след началото, но това изглежда събуди играчите му. Много бързо те стабилизираха играта си и не само, че заличиха пасива си, но и поведоха с 8, преди след първата част да се оттеглят при 25:20, като повече от половината им точки бяха дело на Уилфрид Ликей и Брайън Камерън.

 

Шумен поддържаше крехка преднина и през втория период, но грешките на тима отново зачестиха и това позволи на съперника да скъси дистанцията. Тройка на Христо Захариев 28 секунди преди почивката възстанови равенството, но малко преди сирената Джъстин Кохайда отново даде предимство за отбора му – 44:42.

 

Второто полувреме продължи много оспорвано, но след 8 поредни точки на Тони Троча, Черноморец стигна до пълен обрат – 54:51. Подобряването на играта на гостите под коша даде резултат и преди последната четвърт те се оттеглиха при 61:53 в своя полза.

 

Брайън Камерън за кратко стресна домакините, излизайки накуцвайки в края на третата част, но още с началото на следващата се завърна в игра. По-малко от две минути след подновяването на играта разликата стана двуцифрена за първи път при 66:55 след забивка на Андрей Иванов – трета за него в мача. До края на няколко пъти Шумен се доближаваше на 7, но така и не успя по-сериозно да застраши водачеството на съперника.

 

Христо Захариев бе близо до трипъл-дабъл за победителите с 18 точки, 11 борби и 7 асистенции. Андрей Иванов реализира 17 точки, с 15 е Тони Троча.

 

За съперника Брайън Камерън бе най-резултатен с 20 точки, Уилфрид Ликей записа 18 и 14 борби, а 14 точки има Ивайло Тонев.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ШУМЕН - ЧЕРНОМОРЕЦ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Шумен, Черноморец
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи