Васил Евтимов: Не сме в НБА, а в НБЛ


Васил Евтимов: Не сме в НБА, а в НБЛ
(сн. НБЛ)
03-12-2023 09:08 | BGbasket.com

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов бе доволен от победата на неговия тим като гост на Шумен. Наставникът обаче разкри, че умората в отбора му е натежала с оглед на натоварената програма. Ето какво още каза той след срещата:

 

"Винаги подхождаме към всеки един мач сериозно. Искам да похваля Шумен, защото са много добър отбор. Играха добре, но на този етап ние сме по-добри от тях. Разликата да не се вдигне на 20 или 25 точки в края на мача беше, защото ние стреляхме много лошо и при 37% пак вкарваме близо 90 точки. Представете си, ако вкараме още 7-8 стрелби например.

 

Така че съм доволен. Умората се появи още в началото на мача, видях я, но им казах, че трябва да стиснем зъби. Изиграхме три мача за шест дни и сме единственият отбор в НБЛ, който за толкова кратък период играе толкова мачове. Другите са ЦСКА, те имат още един ден почивка и ще играят в неделя. Надявам се програмата да не е чак толкова нагъсто, защото все пак не сме в НБА, а в НБЛ и понякога е трудно да се играят толкова мачове. Затова и нашият процент беше толкова лош, уморени сме.

 

Изиграхме много тежък мач срещу ЦСКА миналата седмица, имахме и тежко гостуване в Пловдив. И в този мач умората се появи при играчите. Доволен съм от моите момчета, само ме притесняват контузията в кръста на Шон Смит, надявам се да не е нещо сериозно и се готвим за следващия мач срещу Левски.“

 

Развитието на двубоя коментира и центърът на Черноморец Андрей Иванов, а какво каза той вижте във видеото.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Васил Евтимов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи