Купата на НБА – уникален дизайн и скрита символика


Купата на НБА – уникален дизайн и скрита символика
(сн. facebook.com/nba)
04-12-2023 20:29 | BGbasket.com

Националната баскетболна асоциация показа трофея, който ще получи победителя в първото издание на новия турнир, който се провежда по време на сезона. Това стана в навечерието на четвъртфиналните двубои, част от които ще е и Сакраменто на Александър Везенков.

 

Купата на НБА е предимно в златен цвят, подобно и на останалите награди, а черното е уникално и специално използвано за турнира. Иначе трофеят е сребърен, покрит с 24-каратово злато и черна керамика. В основата му са преплетени елементи от оригиналните трофеи, връчвани на шампионите в двете конференции, като в долната част е изобразено и логото на турнира.

 

Символиката в Купата обаче далеч не свършва с това. Трите нива представляват трите мача, които шампионът трябва да спечели в директните елиминации. Осемте разклонения са отборите, които продължават след груповата фаза. Височината е 23 инча като 2023 – първата година, в която се провежда турнирът. Отборите от НБА са представени от 30 дупки на мрежа в основата, а мерната единица от 35 фунта са трите групи с по пет отбора във всяка конференция в първата фаза.

 

Награда ще има и за Най-полезния играч в турнира, като дизайнът на статуетката също не е избран случайно. Тя е в златно и черно, както и Купата. Височината е 15 инча – като отборите във всяка конференция, ширината от 6.5 инча символизира шестте групи по пет отбора в двете конференции. Основата от 3 инча е избрана заради символ на три групи във всяка конференция, а двата стълба са финалистите в надпреварата.

 

За всеки играч от победителите ще има и специални златни медали в черна кутия. В предната част ще е изписана годината и надпис за спечеления трофей, а на гърба – силует на Купата. На медалите ще има и четири топки, символ на полуфиналистите.

 

От всички играчи в турнира ще бъде избрана и Идеална петица, а за всеки от отличените баскетболисти ще има солидна черна кристална баскетболна топка със златни канали.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи