Петър Златанович: Без енергия няма какво да търсим в такива мачове


Петър Златанович: Без енергия няма какво да търсим в такива мачове
(сн. balkan-basket.com)
06-12-2023 21:51 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Петър Златанович е категоричен, че липсата на енергия и фокус са били ключови за загубата от Порто. Ето какво още каза той за двубоя и за новото попълнение на „зелените“ Йонас Зохоре:

 

„Без енергията, която сме имали в началото на мачовете във ФИБА Къп, и без концентрация при тази разлика в нивото на баскетбола няма какво да търсим. Всичко е заради енергията, която отиде драстично надолу, даже под всякаква критика. Пак казвам – без нея няма какво да търсим в такива мачове.

 

Единствената ни задача е да върнем тази енергия за мача срещу Академик, защото ако не го направим, може да изглеждаме по същия начин. Убеден съм, че играчите ще отговорят и ще имат тази енергия и фокус.

 

Може би не е само енергията причината. Липсва ни време за тренировки, играем с изключително къса ротация и като се натрупат минутите, нормално някой да няма енергия и фокус. Трябва ни и малко време и за тренировки.

 

Мисля, че новият играч ще е на линия за събота. Не съм убеден на 100%, но се надявам, че ще е. Той пристигна снощи, още няма един цял ден с нас. Достатъчно опитен е, бил е тук вече, в това първенство. Идва от отбор, който се състезава в една от най-силните лиги в Европа, ако не и най-силната (б.р Лига Ендеса). Има достатъчно опит. Трябва малко да успокои нещата в нападение. На този етап няма да има други промени в състава, засега това са промените.

 

Девин Харис малко го боли адуктурът, но то не е заради травмата на мача с ЦСКА. Всичко е наред с него."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Балкан, Петър Златанович
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи