Майк Браун: Саша знае как да играе, не е традиционният новобранец


Майк Браун: Саша знае как да играе, не е традиционният новобранец
09-12-2023 10:01 | BGbasket.com

Старши треньорът на Сакраменто Майк Браун бе доволен от представянето на отбора си при победата като гост на Финикс. Той отличи и изявите на Александър Везенков, който записа нов личен рекорд в НБА.

 

„За нас най-голямата победа беше при борбата в нападение. Голяма нощ за всички нас – Харисън и Домас имаха по четири, Саша се включи от пейката с три важни борби в нападение“, заяви Браун.

 

„Саша знае как да играе, той не е традиционният новобранец. Той е имал големи моменти, големи мачове, големи стрелби“, добави наставникът.

 

„Колкото по-дълго е наоколо, толкова по-комфортно започва да се чувства на паркета в най-различни ситуации - може да отбелязва по най-различни начини, да взима борби в нападение, да стреля тройки. Той е опитен играч, знае как да играе вземе предимство от това, което ти дава защитата. Той е способен да го прави, получава повече време и се чувства все по-комфортно“, каза още той.

 

Най-доброто от Везенков срещу Финикс (видео)

 

Колкото до минутите на Везенков, Браун коментира: „Ние искаме да се опитваме да го държим на паркета възможно най-много. Колкото по-дълго той се опитва да допринася в защита и ние продължаваме да намираме съвпадения за всички на игрището, той ще играе, защото е наистина добър баскетболист и видяхме част от това в този мач.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБА, Сакраменто, Александър Везенков, Майк Браун
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи