ЦСКА се измъчи срещу Берое, ключови липси за двата тима


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн. НБЛ)

09-12-2023 18:50 | BGbasket.com

ЦСКА измъкна победа срещу Берое в 11-я кръг от Sesame НБЛ след 99:86 в своята зала.

 

Успехът не дойде лесно за "червените", като въпреки късата си ротация гостите до последно се опитваха да бъдат заплаха.

 

Кейлъб Уесън пропусна мача за ЦСКА с проблеми в гърба, а за Берое вече освен Михаил Комбаков не игра и Николай Титков.

 

Двамата треньори изкараха целия мач с по седем баскетболисти.

 

ЦСКА все пак води от първата до последната минута, но така и не успя да осъществи пълен контрол върху двубоя. Двата тима си вкараха общо 23 тройки - 14 за "армейците", които направиха разлика, заедно с над двойно повечето асистенции.

 

В началния период домакините за кратко взеха двуцифрен актив, който увеличиха малко през втората част. Там трайно ЦСКА имаше надмощие,

но не успя да вдигне разликата до повече от 14, а почивката дойде при 56:45.

 

В минутите след подновяването на играта отново играчите на Росен Барчовски доминираха леко, но Берое започна да кове обрат и направи серия от 9-0, за да се доближи само на 4 точки от противника.

 

При такава разлика двата тима влязоха и в заключителната десетка, а ЦСКА нямаше спокойствие чак до последните три минути.

 

Карлос Пепин напусна състава на Берое с пет фаула, а след това ЦСКА вкара 9 поредни безответни точки, за да стигне до най-голямата си преднина в срещата от 15 точки.

 

Така ЦСКА излиза еднолично втори в класирането в Sesame НБЛ с осем победи в актива си, а Берое остава в долната половина на таблицата с четири успеха.

 

Георги Боянов вкара 22 за победата, по 20 добавиха Брендън Йънг и Венци Петков, вторият и с 9 асистенции. 14 и 12 съответно вкараха Васил Бачев и Божидар Аврамов.

 

Даръл Дейвис се отличи с 33 точки, 8 борби и 6 асистенции за Берое, 24 вкара Карлос Пепин.

 

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЦСКА - БЕРОЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи