Йордан Янков: Моят отбор заслужаваше тази победа


Йордан Янков: Моят отбор заслужаваше тази победа
(сн. НБЛ)
09-12-2023 23:54 | BGbasket.com

Старши треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков сподели мнението си за драматичната победа срещу Балкан, след като тимът му навакса пасив от 18 точки:

 

„Много труден мач. Балкан е много класен отбор, показва го и в Европа, както и в нашето първенство, въпреки че в последните мачове са в накаква дупка. Искам обаче да кажа, че моят отбор заслужаваше тази победа. Борихме се до последно, за да я постигнем и се радвам, че успяхме да завършим по начин, който да ни позволи да победим.

 

Ако някой си мисли, че тази година ще може да контролира мачовете и да няма толкова спадове, няма как да стане. Отборът е много млад и наистина тези разлики ще ги има. Всички трябва да се запасим с малко повече търпение и да чакаме израстването на тези млади момчета.

 

Има моменти, в които губят концентрация, забравят неща, които сме тренирали или пък противниковият отбор променя нещо в защита или нападение, което не им позволява да се нагласят толкова лесно. Това е целият проблем, не е липса на желание или мотивация, просто са млади и им е трудно да се адаптират към новостите по време на мача.“

 

Какво каза баскетболистът на тима Мартин Маринов вижте във видеото.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Пловдив, Мартин Маринов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи