Прогнози за 12-и кръг на Sesame НБЛ


Прогнози за 12-и кръг на Sesame НБЛ
16-12-2023 12:00 | BGbasket.com

И в миналия XI кръг в Sesame НБЛ продължи традицията да има поне една голяма изненада. Успехът на последния до онзи момент Академик Пловдив над Балкан не бе предвиден дори от експертите на BGbasket.com, които се отличават до доста висок процент познаваемост на срещите, откакто започнаха да дава прогнози. В поредния кръг баскетболен сайт номер едно отново ще продължи традицията да помага на своите читатели с насоки за изхода на мачовете и коефициентите на Sesame.bg

 

Миньор – Рилски спортист,събота, 19.00 ч., зала ЦСКА

Водещите се като домакини, но неиграещи в Перник от началото на сезона, играчи на Миньор са в серия от 4 поредни победи и няма да е изненада, ако продължат тази поредица. Те нямат загуба в залата на ЦСКА, но срещу тях се изправя един от най-добре играещите отбори напоследък. Треньорът на пернишкия тим Георги Младенов няма да може да използва вероятно до края на сезона тежкото крило Огнен Пантович, който скъса ахилес. Дори и да бъде намерен негов заместник, ще му трябва време за аклиматизация. След напускането на Крейг Осейхвувуомван в Рилски спортист няма нов играч на този етап. Тимът има само един успех навън – и той е в София, но в другата зала „Триадица“.

 

Предложение за залог: Победа за Рилски спортист

 

Черноморец - Берое, събота, 19.00 ч.,зала „Бойчо Брънзов“

11 мача – 11 победи. Едва ли феновете на бургаския тим са очаквали такъв перфектен старт от техните любимци. Тони Троча пропусна домакинството на Левски и не се знае дали ще е на линия за предстоящия двубой. Гостите са с четири загуби в последните си 5 мача. Във всеки двубой има по няколко отсъстващи по една или друга причина и треньорът Андреа Марушич не може да използва повече от 6-7 баскетболисти.

 

Предложение за залог: Победа за Черноморец с хендикап

 

Левски – Черно море Тича, събота, 19.00 ч., зала „Триадица“

Какъв по-добър момент за домакините да прекъснат серията си от 6 поредни загуби. Завръща се Асен Великов, на който бе дадена почивка при поражението от Черноморец. Продължава лечението на Лъчезар Димитров. Варненци са със само една победа навън – в Шумен. Миналата седмица пак бяха в София, като отстъпиха след продължение от Миньор. Всички важни са на линия.

 

Предложение за залог: Победа за Левски

 

Ямбол - ЦСКА, неделя, 13.00 ч.,зала „Диана“

Домакините са трудно предвидими – печелят в София срещу Левски, а после катастрофират в Самоков и у дома срещу Шумен. Сега приемат един от отборите с най-сериозен бюджет в Лигата и с големи амбиции. Треньорът Тони Дечев ще може да използва основните си играчи. Кейлъб Уесън от ЦСКА има проблеми в гърба и не води нормален тренировъчен процес напоследък. Очаква се завръщането в състава на Виктор Гергов.

 

Предложение за залог: Победа за ЦСКА

 

Шумен - Балкан, неделя, 18 ч.„Арена Шумен

Удобен момент за Шумен да махне нулата от победи у дома. Гостите загубиха 7 от последните си 8 мача. В състава от Ботевград се завръщат американците, които не пътуваха с отбора за Германия в двубоя от евротурнирите заради проблеми с визите.

 

Предложение за залог: Под общ брой точки

 

Академик Пловдив – Спартак Плевен, понеделник,19 ч., зала „Сила“

Миналата седмица домакините победиха Балкан и сега може да се възползват от умората натрупана в съперника от много мачове напоследък. Всички са на линия за Академик. За Спартак, за когото това ще е 4-ти двубой за 10 дни се завръща Станимир Маринов, който не игра в Дания в петък. Джонил Фъджет продължава лечението си.

 

Предложение за залог: Победа за Академик Пловдив

 

* Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в "Отговорна игра" на sesame.bg и в сайта на НАП.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи