Чавдар Костов: Очаквам да бъдем пряк конкурент за титлата


Чавдар Костов: Очаквам да бъдем пряк конкурент за титлата
(сн. НБЛ)
20-12-2023 20:47 | Мария Маринова

Капитанът на Рилски спортист Чавдар Костов вярва, че отборът му има потенциал да се бори за титлата в Sesame НБЛ, въпреки колебливия старт на сезона. Това призна той пред BGbasket.com по време на срещата с феновете, като направи и равностметка на последните 12 месеца.

 

„Като цяло годината беше на приливи и отливи. Миналия сезон с Рилски спортист започнахме добре, не завършихме както трябва. Тази година е пълна противоположност – започнахме доста зле. В момента започваме да намираме своя ритъм, привлякохме нови играчи, така че очаквам оттук нататък да се получават още по-хубави мачове за Рилски спортист и да бъдем един пряк конкурент за титлата“, уверен е Костов.

 

„С идването на Любо Киров нещата се получават засега доста добре. Той тепърва ще трупа опит и самочувствие. Мисля, че с всеки изминал мач отборът ни ще играе все по-добре. Очаква се новите двама да се включат в нашата ротация, защото досега нямахме типичен висок играч. Със сигурност Джон ще бъде много полезен, а Алън ще удължи ротацията на крилата, което също е много добре за отбор, който трябва да гони титлата“, каза още той.

 

Костов коментира и срещата на играчите с феновете: „Доста е приятно, като за първо такова мероприятие започна доста добре. Надявам се да се изгради някаква такава традиция и всяка година да може да се прави подобно нещо за празниците, за да може да се запознаят с играчи, с които нямат шанса да имат по-близък допир. За нас също е приятно, защото се виждаме със съотборници и приятели.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Чавдар Костов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи