Ексклузивно за BGbasket.com! Иван Алипиев: Бях разочарован за националния, но вече не зависи само от мен


Ексклузивно за BGbasket.com! Иван Алипиев: Бях разочарован за националния, но вече не зависи само от мен
(сн. FIBA.basketball)
17-02-2024 20:45 | Деляна Кадиева

Иван Алипиев не бе повикан в мъжкия национален отбор за предстоящите двубои от квалификациите за Евробаскет 2025 срещу Швеция и Германия, въпреки силните си игри в Италия напоследък. Той бе неизменна част от състава в последните мачове на "трикольорите", като участва и на Евро 2022. В ексклузивно интервю пред BGbasket.com той разкри как се е почувствал, след като не е получил повиквателна, и би ли се присъединил към състава, ако все пак бъде извикан с оглед на кадровите проблеми преди лагера.

 

„Не мога да отговоря на въпроса защо не попаднах в разширешия състав на националния отбор. На него могат да дадат отговор само старши треньорът и неговия щаб, не е моя работа да коментирам техния избор. Няма да лъжа, разочарован бях, когато видях обявения списък със състезатели, но животът продължава. Пожелавам успех на момчетата и в двата мача“, заяви Алипиев.

 

Прочетох днес за контузията на Ники Стоянов. Много се надявам да се възстанови бързо и без никакви усложнения, защото е един много важен играч, не само за своя отбор, но и за националния. А на въпроса дали бих се включил в състава, ако сега ме повикат - бих казал само, че никога не бих отказал да представлявам България, защото няма по-голяма чест за един състезател от това. В момента обаче не всичко зависи от моя избор и дали бих приел. Аз съм поел ангажимент към своя клубен отбор и не зависи само от това дали аз искам да се присъединя към лагера или не. На първо четене пожелавам на всички играчи, които са повикани, а и не само, да се запазят здрави и да дадат всичко от себе си“, добави баскетболистът.

 

През последните месеци Алипиев изигра силни мачове за клубния си тим Латина в италианската Серия А2.

 

„Доволен съм от личното си представяне, със сигурност. От началото на 2024-а година ми се вдигна и самочувствието, следователно и формата, в която се намирам. Винаги може и по-добре, но за момента смятам, че личното ми представяне е на едно много добро ниво“, заяви баскетболистът.

 

През този сезон той е съотборник с друг българин – Борислав Младенов: „С Боби не ни е за първи път да играем заедно в един отбор. Все пак израснахме заедно във формациите на БУБА и това определено помага за нашата химия на терена. С него се разбираме много добре. Той се включва много стабилно и със сигурност има потенциал за още много повече, следователно и заслужава, по мое мнение, повече игрово време, но това си е преценка на треньора. Не мога да го критикувам за каквото и да е.“

 

Въпреки силното представяне на Иван Алипиев обаче, тимът на Латина има едва четири победи от началото на сезона и е застрашен от изпадане.

 

„Със сигурност състоянието ни в момента не е оптимално, но аз лично съм на мнение, че резултатите, които показваме, не са реалната оценка на качествата и потенциала на нашия отбор. Не искам да коментирам какви са проблемите в тима и на какво се дължи всичко, главно защото сезонът все още не е приключил. Със сигурност има доста неща, които трябва да се подобрят, ако искаме да се борим за нещо повече“, каза още Алипиев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Иван Алипиев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи