Милър-Макинтайър и Баскония останаха с празни ръце в Белград (видео)


Милър-Макинтайър и Баскония останаха с празни ръце в Белград (видео)
(сн. Baskonia/twitter)
20-03-2024 00:04 | BGbasket.com

Коди Милър-Макинтайър и Баскония направиха грешна стъпка по пътя към плейофите на Евролигата. Американецът с български паспорт и неговите съотборници отстъпиха пред Партизан с 83:87 в мач от 30-ия кръг. В „Щарк Арена“ съставът на Душко Иванович бе в ролята на догонващ през целия двубой, а в последните минути финалният му щурм не бе достатъчен за обрат срещу сърбите, които прекъснаха отрицателната си серия от две поредни загуби в най-комерсиалната клубна надпревара на Стария континент.

 

 

 

Баските остават на деветата позиция с 16 успеха и 14 поражения, докато баскетболистите на Желко Обрадович се намират десетото място и са на обратния полюс. На 21 март (четвъртък) тимът от Витория-Гастейс ще има гостуване на Жалгирис, а „гробарите“ ще приемат Реал Мадрид.

 

 

 

Точните стрелби на Франк Камински и Кевин Пънтър вдъхновиха крехката разлика в полза на домакините на старта. Гостите трудно намираха начини да отвърнат подобаващо, особено в офанзивен план, а Бруно Кабокло започна да раздава правосъдие и направи така, че сърбите да се радват на актив от 7 точки след 10 минути игра.

 

Пънтър и Кабокло се превърнаха в главна атракция и в началото на втората част, което остави водачеството в лагера на „гробарите“. Матю Костело, Маркъс Хауърд и Ваня Маринкович демонстрираха силата на испанците и усещането за интрига бе на дневен ред, но Алекса Аврамович имаше последната дума и се постара отборът от Белград да фиксира 44:42 в своя полза на голямата почивка.

 

Сценарият се повтори и при подновяването на играта, тъй като Пънтър, Кабокло и Камински върнаха спокойствието на действащия шампион в Евролигата, както и двуцифрената му разлика. Горещата ръка на Хауърд влезе в действие за баските, които отново показаха признаци на живот. Това обаче не спря домакините да си извоюват преднина от 9 точки в края на предпоследния период.

 

 

 

Началото на финалната десетка протече така, както и стартът на първите три части. Тимът от Витория-Гастейс не бе готов да се предаде и намери сили да съкрати изоставането си само до 5 точки с дружни усилия на Чима Монеке, Маринкович и Костело. В този момент далечен снаряд на Матеуш Понитка и кош на Пънтър дадоха глътка въздух на домакините. Брилянтните изпълнения на Хауърд и агресивна защита помогнаха на участника в Лига Ендеса да се доближи до минус 2 в последните 39 секунди, но в ответното нападение кош на Пи Джей Доузиър хвърли в екстаз местните фенове и това бе всичко. 

 

 

 

Милър-Макинтайър попадна в стартовата петица, но този път не успя да покаже своите възможности в нападение. Българският национал приключи с 4 точки, 3 борби, 6 асистенции и 1 открадната топка за 28 минути в игра. При стрелбата си гардът бе 1/2 от средно разстояние и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

 

От неговите съотборници Маркъс Хауърд не изневери на стила си със своите 26 точки, включително и с 4 успешни шута зад арката. Матю Костело и Чима Монеке нанизаха по 13, като първият има и 7 борби. Ваня Маринкович вкара 11.

 

Франк Камински блесна за „гробарите“ с 20 точки. Кевин Пънтър (6 асистенции) и Бруно Кабокло добавиха по 18.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Коди Милър-Макинтайър, Баскония, Партизан, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи