Спартак полетя срещу ЦСКА за едно полувреме


Спартак полетя срещу ЦСКА за едно полувреме
(сн. НБЛ)
19-04-2024 20:40 | Веселин Михайлов

Спартак Плевен извоюва втори пореден триумф в Топ 6 Sesame НБЛ и продължава да мечтае за второто място преди старта на плейофите. Селекцията на Любомир Минчев срази ЦСКА със 102:70 в среща от 31-ия кръг, изиграна в зала "Балканстрой". Двата отбора се постараха да запазят интригата през първото полувреме но в хода на вторто спартаклии се наказаха грешките на "армейците" и го спечелиха с 64:27 , нанасяйки им четвърто последователно поражение в Първата шестица на българския елит. 

 

На линия за “синьо-белите” отново бе Талиб Занна, но от състава им отсъстваше Станимир Маринов. Двубоят започна с минута мълчание в памет на бившия треньор и баскетболист Илия Станков, който напусна този свят по-рано тази седмица, след като не успя да се пребори с коварно заболяване.

 

Плевенският тим се придвижи до второто място във временното класиране преди утрешния мач на Рилски спортист срещу Черно море Тича, като има на сметката си 22 победи и 9 загуби, а съставът на Росен Барчовски продължава да заема еднолично петата позиция с 14 успеха и 17 поражения. На 23 април (вторник) Спартак ще има домакинство на Черноморец Бургас в последен мач от редовния сезон, докато ден по-рано ЦСКА ще посрещне "моряците". 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

 

 

Двата отбора акцентираха основно върху бързото темпо в откриващите минути, които не се славеха с висока резултатност. Денислав Вутев и Николай Стоянов се опитаха да разчупят леда в офанзивен план за домакините, докато от другата страна голямата заплаха се казваше Александър Радукич. Това обаче не спря гостите да гостите да се преборят за аванс от 4 точки в края на встъпителния период.

 

Индивидуалните изпълнения на Родни Първис и Талиб Занна, както и по-доброто лице в дефанзивен план, провокираха пълния обрат за спартаклии в началото на следващата десетка. Бързите атаки, завършени от Георги Боянов, Дамян Минков, Венцислав Петков и Радукич, развалиха тези планове и поставиха “армейците” на лидерската позиция. Именно последните трима се погрижиха “червените” да се оттеглят в съблекалнята при 44:38.

 

 

 

Цветомир Чернокожев и Първис включиха на друг режим на старта на третата част, когато “синьо-белите” отново изравниха силите. Камерън Грегъри показа, че столичният отбор не е готов да се предаде, но точният мерник на Първис и Алекс Ломакс започна да респектира гостите, като усилията на двамата помогнаха на плевенския тим да си извоюва 8-точков актив след 30 минути игрово време. 

 

 

 

Джулиън Люис последва примера на своите съотборници в откриващите моменти на заключителната четвърт и авансът на домакините хвръкна до двуцифрени изражения. “Армейците” постепенно изгубиха почва под краката си и по този начин улесниха задачата на своите съперници до финалната сирена.

 

 

Родни Първис се отличи за Спартак със своите 22 точки и 5 успешни шута отвъд дъгата. Алекс Ломакс (7 откраднати топки) и Талиб Занна (9 борби) го последваха с по 15. Цветомир Чернокожев се разписа с 11.  

 

Александър Радукич отговори за ЦСКА с 25 точки и 8 борби. Венцислав Петков записа 14 и 6 асистенции.

 


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН - ЦСКА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Спартак Плевен, ЦСКА, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи