Една въпросителна за четвъртфиналните двойки в Sesame НБЛ


Една въпросителна за четвъртфиналните двойки в Sesame НБЛ
(сн. НБЛ)
21-04-2024 12:45 | BGbasket.com

Кръг преди края на редовния сезон в Sesame Национална баскетболна лига три от четвъртфиналните двойки в предстоящите плейофи вече са ясни.

 

Рилски спортист затвърди втората си позиция и във фазата на елинимациите ще срещне седмия Шумен. Отборът на Янко Янков няма как да бъде изместен по-назад, тъй като дори при загуба в последния кръг и победа на Левски, е с предимство в преките двубои.

 

Спартак Плевен ще завърши на третото място, като на четвъртфиналите ще срещне Черно море Тича, след като отдавна бе ясно, че „моряците“ остават шести.

 

Шампионът Балкан ще стартира плейофите от четвъртата позиция, като ще се изправи срещу ЦСКА. Двата тима играха в елиминациите и преди година, но на полуфиналите.

 

Единствената въпросителна до момента е свързана със съперника на лидера в редовния сезон Черноморец, като на осмото място за момента е Левски, а на теория все още шанс за него има и Ямбол.

 

Баскетболистите на Димитър Ангелов са с победа пред своя основен конкурент за плейофите, като могат да бъдат изместени само при загуба от Миньор 2015 в последния кръг и победа на състава на Тони Дечев при визитата на Шумен. Така двата отбора ще се изравнят с по 13 победи, като Ямбол ще е с предимство в директните мачове. Това обаче важи само в случай, че Академик претърпи изненадваща загуба от Берое и остане назад в класирането. Ако Левски загуби, но освен Ямбол, и Академик също спечели мача си, между трите отбора ще се получи тройна въртележка, от която столичният тим ще излезе победител заради повечето победи в преките двубои.

 

Академик, Миньор 2015 и Берое нямат шансове за плейофите.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи