Васил Евтимов: Имаме си вътрешни проблеми между ръководството и играчите


Васил Евтимов: Имаме си вътрешни проблеми между ръководството и играчите
(сн. НБЛ)
23-04-2024 23:55 | Веселин Михайлов

Черноморец остана на крачка от това да сложи успешен край на редовния сезон в Sesame НБЛ. Действащите вицешампиони отстъпиха пред Спартак Плевен със 76:81 мач от Топ 6 в зала „Балканстрой“. Наставникът Васил Евтимов призна, че в клуба има вътрешни проблеми, свързани с ръководството и между играчите.  

 

Стана един много приятен мач за гледане, за публиката и с атмосфера. До последно не се знаеше кой ще спечели. Ако бяхме вкарали три от четирите фаула, които бяхме изпуснали, както и алей-ъп на контраатака, мачът вървеше на кантар. Получи се един много добър и полезен мач за нашия отбор. В никакъв случай това не е знак за събуждане, защото ни липсваха трима основни играч. Христо Захариев стартира, но впоследствие реших да го спестя, защото искам да ми е полезен в най-важния момент от сезона. Травис МакКонико и Тони Троша не играха. Това са играчи, които започват в стартовата петица, ние до последно се държахме в срещата.

 

„Поздравявам момчетата от пейката, които се включиха чудесно. Искам да разберете за израстването на Милен Захариев. Ако върнем лентата назад през октомври, когато го карах да играе като гард, той тогава не можеше да изнесе топката. В този двубой се справи чудесно, Евгени Хаджирусев игра също много добре. Липсата на МакКонико не се усети. Всички дадоха всичко от себе си, особено в защита, за да се опитаме да спечелим. Страшно съм доволен от това, което видях."

 

Моята задача е да изцедя играча до последно. Когато видя, че Шон Смит не ми дава отговора от баскетболна гледна точка, аз ще съм първият, който ще му го кажа. Същото важи и когато играе добре. Той трябва да разбере, че е нужно да остане професионалист. Ако е изморен и нещо го боли, сяда на пейката. Когато обаче е в игра, трябва да дава всичко от себе си, независимо от важността на мача. Имахме разговор с него в съблекалнята на голямата почивка, разбра ме и видяхте как започна да играе през второто полувреме. Отговори на това, което се случи. Надявам се да не се повтаря, тъй като остава малко време и влизаме в най-важната фаза“, коментира треньорът относно пререканията, които имаше със Смит през първото полувреме.

 

Досега спечелихме всичко, което можем да спечелим в България. Не сме си казали последната дума, искаме да продължим напред и да видя всичките ми играчи. Когато сме в пълен състав, сме доста неприятни. Нищо не променя това, че ще стартираме плейофите като победители в редовния сезон. По-добре е, че имаме домакинско предимство. През миналите години винаги сме били в ролята на аутсайдери. Ние си оставаме много позитивен отбор, една от целите бе да се борим за първото място в класирането и да не допуснем изненада в нашата зала до края на сезона.

 

Тони Троша и Травис МакКонико ще играят на старта на плейофите. Имаме си вътрешни проблеми между ръководството и играчите. Мачът не беше от значение. Да кажем, че съм дал почивка на двамата. МакКонико падна и си удари лакътя, смятам, че ще го боли още 5,6 дни, но ще бъде готов за първия мач с Левски. Независимо от това, че се намира на осмо място, това е отбор, който играе много добре. Има опитни играчи и треньор, който държи на победите. Няма да е никак лесно. Искам да изиграем мача в Бургас както трябва и да вземем втория в София“, завърши Евтимов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черноморец, Васил Евтимов, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи