Балкан стартира успешно плейофите пред погледа на Везенков


Балкан стартира успешно плейофите пред погледа на Везенков
(сн. balkan-basket.com)
29-04-2024 20:45 | BGbasket.com

Балкан започна с победа същинската защита на титлата си в Sesame НБЛ. В първия мач от четвъртфиналите „зелените“ надвиха на свой терен ЦСКА с 91:76 пред погледа на Александър Везенков, който бе на трибуните в "Арена Ботевград". Те започнаха по-лошо мача, но много силна втора част направиха обрат и до края не изпуснаха водачеството си. Контузия в срещата получи един от лидерите на столичния тим Георги Боянов.

 

Вторият мач от серията е в сряда в София, а ако се стигне до трети двубой, той ще бъде в петък, отново в Ботевград.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

ЦСКА започна мача с много висока успеваемост и рано взе предимство. Балкан така и не успяваше да опази Камерън Грегъри и Васил Бачев, вкарали общо 18 точки само през първата част и след края й гостите водеха с 26:18.

 

„Зелените“ обаче значително подобриха мерника си през втория период и след серия от 17:2 за малко над три минути, обърнаха резултата. Ситуацията за „червените“ се усложни още повече и от контузия в глезена на Георги Боянов, който едва стъпваше на крака си и видимо изпитваше болка, като трябваше да излезе с помощта на свои съотборници. Междувременно Майки Диксън отбеляза 17 точки само в тази част и след 6 вкарани тройки на тима му в нея, на почивката Балкан водеше с 50:41.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА 2

 

Резултатността бе много висока след паузата. Баскетболистите на Васил Христов на няколко пъти повеждаха с 13 и макар за кратко съперникът да се доближи на 4, преди последната четвърт те бяха напред със 73:64. Ротацията на армейците се скъси още преди заключителния период, в който Радукич и Гергов влязоха с по четири лични нарушения. Дълго време съставът на Росен Барчовски поддържаше близка дистанция, но домакините не изпуснаха водачеството си до последно, а в края увеличиха още преднината си.

 

Над всички за победителите бе Майки Диксън с изравнен рекорд за сезона от 29 точки плюс 6 асистенции. Николай Грозев реализира 14 точки, с 13 е Димитър Димитров, по 10 имат Сюприйм Хана и Йордан Минчев (8 борби)

 

За ЦСКА Васил Бачев изигра много силен мач с 23 точки. Камерън Грегъри записа 16 точки и 9 борби, а 14 точки добави Венцислав Петков.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ЦСКА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, ЦСКА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи