Седем от ЦСКА сразиха Балкан и върнаха серията в Ботевград


Седем от ЦСКА сразиха Балкан и върнаха серията в Ботевград
(сн. НБЛ)
01-05-2024 19:10 | BGbasket.com

Трети мач ще определи полуфиналиста между Балкан и ЦСКА в Sesame НБЛ! Отборът на Росен Барчовски върна серията в Ботевград след успех във втория двубой на свой терен с 82:77.

 

Макар в отсъствието на един от лидерите си Георги Боянов, контузил се в първия мач, и с ротация от едва седем души, „червените“ водеха през целото време и макар почти да пропиляха аванс от 25 точки, удържаха водачеството си до последно.

 

Третият мач от серията ще бъде в петък в Ботевград.

 

Отново ЦСКА бе отборът, който започна по-добре срещата. Тимът демонстрира много точен мерник, особено под коша, и още преди средата на първата четвърт се откъсна с 15:2. Малко след това обаче на терена прехвърчаха искри, като Дамян Минков получи неспорсменско, след като падайки на земята, вдигна високо крака си, спъвайки Димитър Димитров. Капитанът на „зелените“ пък реагира остро и също бе санкциониран с техническо. Междувременно те успяха да се доближат на 6, но след първата четвърт домакините водеха с 26:16.

 

Гостите имаха трудности при стрелбата от далчено разстояние. Те изпуснаха 11 пъти само през първата четвърт, а в началото на втората започнаха да имат и проблеми с нарушенията. Баскетболистите на Росен Барчовски се възползваха по-добре и от грешките на опонента си и на почивката бяха напред с 47:34.

 

Балкан продължи да изпитва проблеми и в двете фази на играта и след паузата, като разликата в полза на ЦСКА скочи до внушителните 25 точки. Въпреки че почти не допускаха грешки в мача, армейците направиха някои такива в края на третата четвърт, което позволи на съперника да намали на 54:68.

 

В заключителната част силите на домакините започнаха да свършват, като Балкан се възползва от този спад, подобрявайки и играта си, и две минути преди края скъси дистанцията само на 4 след серия от 8:0 за 72:76. Последва размяна на кошове, но въпреки натиска на съперника, ЦСКА удържа водачеството си до края.

 

Венцислав Петков вдъхнови "червените" с 18 точки, 5 борби и 5 асистенции. Васил Бачев (5 борби) и Александър Радукич (8 овладени под двата ринга топки и 6 асистенции) нанизаха по 16. Камерън Грегъри завърши с 15 точки и 12 овладени под дата коша топки, Виктор Гергов реализира 13. 

 

Георги Герганов отбеляза 19 точки за Балкан. Димитър Димитров завърши с 18 и 9 борби, Сюприйм Хана вкара 10.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЦСКА - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, ЦСКА, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи