Васил Христов: Това е една проява на характер на нашия отбор


Васил Христов: Това е една проява на характер на нашия отбор
(сн. balkan-basket.com)
03-05-2024 22:34 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Васил Христов похвали отбора си за представянето при победата в третия мач срещу ЦСКА и класирането на полуфиналите в Sesame НБЛ. Ето какво каза той след срещата:

 

Играха четвъртият и петият в класирането. Логично беше тази серия да е една от равностойните. ЦСКА, макар и със скъсен състав, имат своите достойнства, имат национални състезатели. Хвърлиха се, играха страхотно през цялата серия. Заслужиха си победата в София, ние изиграхме слаб мач тогава. Важното е, че успяхме да намерим верните решения и да се извадим от тази ситуация, в която бяхме притиснати до ръба, за да решаваме нещата на наш терен и това е една проява на характер на нашия отбор, за което съм доволен.

 

Ние, каквото и да правехме на терена в София, го правихме по-бавно от отбора на ЦСКА. Това беше основното и го видяхте през първата част, че всеки един играч, който влезе на терена, беше максимално концентриран върху задачите си и това даде резултат. Абсолютно целият отбор имаше принос за тази победа.

 

До голяма степен първите десет минути бяха решаващи или най-малкото ни дадоха това спокойствие да доиграем останалите части с някакъв контрол. Така, дори да се случи слаб период, както в началото на последната част, особено в нашето нападение, успяхме да се извадим, благодарение на нашата добра работа, която свършихме преди това.

 

Относно Черноморец отборите са почти изцяло различни от финала миналия сезон. Разбира се, че ще е трудно. Това е отборът, който спечели Купата и редовния сезон. Нямаме и домакинското предимство, но днес имахме страхотна подкрепа от феновете и ги призовавам да дойдат отново в мач №3. Ние отиваме в Бургас, за да играем за победа във всеки един двубой. Това е нашата нагласа и манталитетът на Балкан като клуб и ние сме длъжни да продължаваме да го правим.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Васил Христов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи