Любомир Киров: Трябва да стоим здраво стъпили на земята


Любомир Киров: Трябва да стоим здраво стъпили на земята
(сн. НБЛ)
07-05-2024 21:30 | Max Sport 2

Старши треньорът на Рилски спортист Любомир Киров похвали отбора си за победата срещу Спартак на старта на полуфиналите в Sesame НБЛ, но предупреди, че още в серията нищо не е решено. Ето какво каза той след срещата:

 

„Ние през първото полувреме може би играхме малко под напрежение, което за първи мач е нормално. Отборът на Плевен е в по-добър ритъм, играха три нелеки мача. Ние през второто полувреме успяхме да покажем играта, която трябва, в защита. Успяхме да спрем тяхната борба в нападение, което беше важно. Оттам се отвори нашето нападение. Ние имаме дълга ротация, доста хора, играха със самочувствие в мача. Те ни вкараха 48 точки през първото полувреме и 36 през второто. Това говори какво се е случило на игрището.

 

Дали е титуляр или от пейката, няма значение. Тези момчета тренират заедно, работят заедно, всеки се доказва, на всеки му се дава шанс и играе. Ако се представят по този начин, ще играят, ако не – няма. Енергията е много важна, Ицо има тази енергия, днес се справи, надявам се да продължи така, той има страхотно израстване, но съм доволен от всички. Накрая най-важното е, че серията е 1-0.

 

Нищо не е приключило, играе се до три победи. Това е полуфинал. Играем срещу добър отбор с добър треньор. Всичко може да се случи. Ние трябва да стоим здраво стъпили на земята и да излезем още по-мотивирани във втория мач."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Любомир Киров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи