Васил Христов: Виждаме, че можем, не ни достигна концентрация


Васил Христов: Виждаме, че можем, не ни достигна концентрация
(сн. НБЛ)
25-05-2024 21:54 | Max Sport 2

Старши треньорът на Балкан Васил Христов обясни причините за загубата от Рилски спортист във втория мач за титлата, след който тимът му вече изостава с 0-2 в серията:

 

„По-скоро не ни достигна малко повече концентрация накрая. Беше голяма битка. Ние играем цяло второ полувреме без Митко. Кръвта от носа не можа да спре, все още не може. Надявам се бързо да реагираме и да се оправи.

 

Момчетата обаче се хвърлиха страшно много. Видяхте с каква енергия и какъв заряд беше. И двата отбора обаче играха страхотно, взимаха добри решения в нападение, получи се резултатен мач. Накрая не ни достигна и малко концентрация, малко късмет, винаги е необходимо това в тези вързани двубои. Важното е, че след загубата и обрата в първия мач, днес се хвърлихме. Виждаме, че можем и имаме шанс. Да 2-0 е за Рилски, но серията се играе до три. Тепърва ни предстоят два двубоя в Ботевград.

 

В нападение движехме много по-добре топката. Много хора имаха принос в нападение в различни моменти от мача, което беше чудесно. Трябва обаче със сигурност да играем по-здраво в защита. Рилски са с добри нападатели, имат хора, които могат да атакуват разнообразно. Ще вземем мерки да опитаме да ги ограничим, колкото можем.

 

Разбира се, че има умора, но такава има във всички. Това са финали, тук мотивацията е на първо място, така че умората е след това. Ние винаги си говорим, че тя не е оправдание. Ние трябва да се раздаваме. Има хора, готови на пейката, които да влязат, ако се налага, така че смятам, че ще ни стигне времето да се възстановим и да се подготвим добре за следващия мач.

 

Трябва да играем с много енергия, много раздаване, да се опитаме да сме още по-твърди в защита, защото днес допуснахме доста пъти лесни точки. Някои бяха не толкова от липса на енергия и старание, а по-скоро от липса на концентрация. Така че тя трябва да е на високо ниво, за да можем да се поздравим с победа.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Васил Христов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи