Ергин Атаман: Чувството е невероятно


Ергин Атаман: Чувството е невероятно
(сн. eurohoops.net)
27-05-2024 01:27 | Веселин Михайлов, пратеник на BGbasket.com в Берлин

Ергин Атаман завоюва титлата в Евролигата още в първия си сезон начело на Панатинайкос. Турчинът добави към визитката си още едно злато от турнира на богатите, след като гърците сразиха Реал Мадрид с 95:80 в “Юбер Арена”, Берлин. Наставникът отбеляза, че чувството е невероятно след спечелването на третия си трофей в най-комерсиалната клубна надпревара на Стария континент

 

Чувството е невероятно, мисля, че постигнахме един от най-впечатляващите резултати в историята на европейския баскетбол. В последните години Панатинайкос не бе на необходимото ниво, за да се класира в плейофите и на Финалната четворка в Евролигата. Да дойда в отбора и да спечеля титлата пред 15 хиляди фенове на Панатинайкос е невероятно. Не стартирахме добре този мач, позволихме 36 точки през първата част. Може би всички, включително и журналистите, са започнали да си мислят, че мачът ще бъде скучен, но ние не се предадохме. В хода на всяко прекъсване се постарахме да подобрим нашата защита. Успяхме да задържим контрола през третата част и да спечелим."

 

Реал Мадрид може да е един от най-добрите отбори, но както винаги в историята на турнира, първият в редовния сезон не става шампион.”

 

Още от първия ден, в който се срещнахме с Костас Сукас, си казахме, че до този момент сме били съперници, но се уважаваме един с друг. Аз имам договор за още един сезон, докато той - за два. Ако трябва да съм честен, смятах, че можехме да стигнем до Финалната четворка. Целта с ръководството и Димитрис Янакопулос да вървим стъпка по стъпка, да се класираме за плейофите. След това започнах да вярвам, че можем да стигнем до Финалната четворка. Когато обаче се класираш за нея, остават само два мача”, каза още той.

 

Чус Матео е много добър треньор. Да, Реал разполага със страхотни играчи, но той заслужаваше да бъде избран за Треньор №1 на сезона. Щастлив съм за него. Казах му, че в деня, когато той спечели въпросния приз, треньорът след това не става шампион. За мен това е по-добре, аз не помня кога съм бил избиран за най-добър треньор на сезона”, заяви Атаман.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Панатинайкос, Ергин Атаман, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи