Чавдар Костов: И двата отбора заслужават да играят пред такива трибуни


Чавдар Костов: И двата отбора заслужават да играят пред такива трибуни
(сн. balkan-basket.com)
28-05-2024 22:33 | Мария Маринова

Капитанът на Рилски спортист Чавдар Костов обясни причините за драматичната загуба от Балкан в третия мач за титлата в Sesame НБЛ в Ботевград:

 

„И първите два мача, и сегашният се развиха по идентичен начин, независимо че в първия победихме с голяма разлика. Те ни поведохме, ние се върнахме. Мач се решава в микроситуациите. Имаме една защита да направим - правим фал от тройката. След това Майк изпуска отворен шут. В повечето мачове, които той е решавал с подобни стрелби, е вкарвал. И двата отбора са много добри и играят доста физически баскетбол. Днес беше предимно в защита, предният беше в нападение, така че ще видим следващият как ще бъде.

 

Не мисля, че проблемите с нарушения се отразиха. Ние имаме достатъчно голяма ротация и много високи. Те се въртят и се опитваме да играем агресивно. Нормално е да се правят фалове. Баскетболът е физическа игра. Гледаме за следващия мач да променим някои неща и да излезем като победители.

 

Нямам представа какво се е случило на трибуните. Това са фенове и могат да си правят каквото си искат. Има си охрана в залата, така че те трябва да контролират тези неща. Нека феновете да заповядат на следващия мач. Атмосферата е уникална. И двата отбора заслужават да играят пред такива трибуни."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Чавдар Костов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи