Петър Георгиев: Няма валута, която да замени това, което изпитах днес


Петър Георгиев: Няма валута, която да замени това, което изпитах днес
(сн. BC Rilski Sportist Bulgaria/Facebook)
02-06-2024 19:26 | BGbasket.com

Петър Георгиев определи като нещо велико за него и Самоков първата титла в историята на Рилски спортист в Sesame НБЛ. Президентът на Рилецо не скри радостта си от спечеленото златото и заяви, че всяко нещо трябва да върви по нормален път на развитие. Той говори пред колегите от БНТ, където засегна още участието на „скиорите“ в Европа през следващия сезон и строежа на новата зала.

 

 

"Наистина това е нещо велико за Самоков и за мен. Друг спонсор от 32 години в какъвто е да е спорт в България няма. В крайна сметка станахме шампиони. Преди това имаме много купи, да не говорим и за детско-юношеския баскетбол. Това показва, че всичко става с много труд и желание. Не ми е било цел да взема петима чужденци и да станем шампиони за една година. Виждате, че Любомир Киров е от първите деца, които тренираха тук. Искаме да покажем, че всяко нещо трябва да върви по нормален път на развитие. Това е пътят, по който спортът на България трябва да върви. Затова е нужно и държавата да се намеси. С такива последни мохикани като мен, няма да оправим спорта. Хората, които управляват държавата, трябва сериозно да се замислят. Виждате какъв празник е за града", сподели той в интервю за БНТ.

 

 

"Няма валута, която да замени това, което изпитах днес. Видяхте каква армия от деца има. Не искам да се възхваляваме, но това трябва да е пътят, по който да върви спорта в България. Никога не съм бил грандоман и не съм поставял цели пред момчетата. Много други колеги заявяват още в началото на годината колко купи ще спечелят. Такова нещо при мен няма. Нещата вървят по естествен път. Догодина ще участваме в евротурнирите, но това не може да стане само с един спонсор, какъвто съм аз. Трябва по-голяма масовост, за да се случат тези неща. Надявам се, че тепърва баскетболът в Самоков ще върви напред. В последните мачове залата беше пълна. Това ме кара да продължавам", допълни самоковецът.

 

 

"Другата ми мечта е новата зала. Правим нещо, което го няма. Надявам се откриването да е преди края на годината. Правим зала с 3 000 места, тренировъчна зала с 500 места за всички видове спорт, два плувни басейна, два хотела, възстановително-рехабилитационен център, спа център… Няма нещо, което да нямаме. Има условия за подготовка на отбори - лятото, когато е 40 градуса, в Самоков повече от 25 не става близо до реката, където е залата. Уникално място е. Меракът умира последен", добави Георгиев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Петър Георгиев, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи