Националните отбори U14 с по две победи и две загуби на YDF турнира в Турция


Националните отбори U14 с по две победи и две загуби на YDF турнира в Турция
(сн. x.com/tbfaltyapilar)
11-06-2024 10:39 | BGbasket.com

Националните отбори на България за момчета и момичета U14 записаха по две победи и две загуби на турнира по проекта YDF на ФИБА, който се проведе в Чанаккале, Турция.

 

Момчетата стартираха с категорична победа срещу Косово с 89:66. Те се откъснаха с 18 точки разлика още през първата четвърт и спечелиха убедително. Борис Цоков завърши срещата с 22 точки, 6 борби и 8 асистенции, Николай Цонков добави 16 точки.

 

Във втория си мач българите отстъпиха на Румъния с 53:67, след като рано в мача допуснаха двуцифрено изоставане. Отново Борис Цоков бе най-резултатен за тима ни с 15 точки, 9 има Йордан Момчев.

 

Баскетболистите на Веселин Веселинов се върнаха на победния път след успех срещу връстниците си от Северна Македония със 70:62 след обрат през второто полувреме. Дабъл-дабъл от 29 точки и 11 борби направи Борис Цоков, докато Йоан Христев се отчете с 16 точки и 6 борби.

 

В последния ден от турнира България отстъпи на силния тим на Турция с 55:85. „Лъвчетата“ оказаха сериозна съпротива на домакините през първото полувреме, след което изоставаха с 3 точки, като голямата разлика се получи след почивката. Борис Цоков записа 19 точки и 6 асистенции в тази среща, Йоан Христев има 7 точки.

 

Подобни резултати се получиха и при момичетата, които също стартираха с успех срещу Косово73:47, главно след по-силно второ полувреме. По 13 точки за тима ни реализираха Христина Маргаритова и Рая Брайкова (14 борби).

 

Последва загуба от Румъния с 59:73, след като отборът ни допусна двуцифрено изоставане на почивката. Теодора Маринова е с 16 точки и 9 борби за България, Христина Маргаритова се отчете с 13 точки.

 

Воденият от Галина Стоянова и Руслан Русев тим победи Северна Македония с 55:45, а ключова роля имаше Рая Брайкова, завършила с дабъл-дабъл от 19 точки и 11 борби. Виктория Димитрова се отчете с 9 точки.

 

Българките също не успяха да се противопоставят на Турция, отстъпвайки с 34:79, като единствено третата четвърт на срещата бе равностойна. По 6 точки за нашите отбелязаха Рая Брайкова, Магдалена Владимирова и Даная Цветкова.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: YDF, България U14
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи