Роберт Гергов: Школата ще продължи да съществува


Роберт Гергов: Школата ще продължи да съществува
(сн. Пресклуб България)
14-06-2024 13:26 | Веселин Михайлов

Школата ще на ЦСКА ще продължи да съществува. Новината бе обявена от президента Роберт Гергов, който изгледа последните мачове от финалния турнир за момчета до 15 години в Плевен, включително и срещата за златото, където „армейците“ отстъпиха пред Миньор 2015 със 75:91. Той заяви, че школата на „червените“ може би е най-добрата и отчете силното представяне на подрастващите на клуба. 

 

Разбира се, че приемем представянето на момчетата за положително. Финалът си е финал, видяхте как се разви. Миньор 2015 вкара 18 тройки, няма какво да направиш. Играчите на тима от Перник са по-развити от нас, по-бързи са и изглеждат по-възмажели, докато нашите ще се развият след една, две години и тогава ще спечелим.

 

Гледах няколко от мачовете на ЦСКА по интернет, след което дойдох за финала. Не може да се каже, че нивото е високо. Ние и Миньор се отличаваме много от другите отбори, нека всички да работят и то ще се вдигне.

 

Играхме пет финала при подрастващите, където спечелихме две титли. Няма съмнение, че школата ще продължи да съществува. Нямахме мъже 10 години, но школата се разви. В момента това е най-силният сезон при подрастващите на ЦСКА. Ние сме може би най-добрата школа“, отбеляза Гергов.

 

Както е известно, момчетата до 16-годишна възраст станаха шампиони на България и спечелиха Купата на БФБ, докато тимовете до 19 и 17 години завършиха със сребърните медали във въпросните възрасти.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ЦСКА, Робърт Гергов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи