Четвърто ново име в Олимпия Милано (видео)


Четвърто ново име в Олимпия Милано (видео)
(сн. euroleaguebasketball.net)
25-06-2024 19:20 | BGbasket.com

Армани Олимпия Милано продължава с входящите трансфери през настоящата седмица. След като само преди 24 часа привлякоха Джош Нибо, италианците добавиха към състава си ново попълнение №4. За „червените“ в близко бъдеще ще играе Зак Лидей, споделиха официално от клуба по-рано през деня. Американецът с азербайджански паспорт се съгласи с ръководството на тима от Милано до края на сезон 2025/2026.

 

 

 

В предходните три години тежкото крило бе сред основните фигури в Партизан. Той се отличи със силно представяне и през миналата кампания, помагайки на „гробарите“ да стигнат до среброто в Сърбия, в турнира купата на страната и в Адриатическата лига. Лидей записа средно по 10.2 точки, 4.5 борби и 1.5 асистенции за 29 мача в Евролигата, а в Адриатика приключи с по 10.5 точки и 3.7 овладени по двата коша топки също за 29 двубоя.

 

 

 

С отбора от Белград триумфира веднъж в регионалната надпревара, като на два пъти попадна и в Идеалната петица на сезона. 30-годишния играч познава обстановката в Олимпия, тъй като прекара сезон 2020/2021, когато спечели Купата и Суперкупата на Италия.

 

 

 

Преди това  той се подвизаваше в израелския Галил Гилбоа, гръцкия Олимпиакос и литовския Жалгирис. С тима от Каунас има едно злато на Литва и една купа на страната.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Армани Олимпия Милано, Зак Лидей, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи