Гигант смени Реал Мадрид с Анадолу Ефес (видео)


Гигант смени Реал Мадрид с Анадолу Ефес (видео)
(сн. euroleaguebasketball.net)
25-06-2024 20:20 | BGbasket.com

Андолу Ефес последва примера на другите отбори от Евролигата и обогати своята селекция. Турците осъществиха едва своя втори входящ трансфер за лятото. „Сините“ си осигуриха услугите на Венсан Поарие, анонсираха официално от клуба тази вечер. Французинът се обвърза с тима от Истанбул за следващите три години.

 

 

 

В последните три сезона центърът бе неизменна част от Реал Мадрид, където си извоюва ролята на основен стълб под коша в състава. По-рано през деня обаче пътищата на двете страни се разделиха. Френският национал остави немалка следа, особено с представянето си в дефанзивен план при „белите“, които през миналия сезон стигнаха до златен требъл – титлата в Лига Ендеса, Купата на Краля и Суперкупата на Испания. Поарие имаше принос и за спечелването на сребърните медали в Евролигата.

 

 

 

Той се отличи със средни показатели от 8.9 точки и 5.3 борби за 37 мача в турнира на богатите, докато в испанския елит финишира с по 8.2 точки и 5.3 овладени под двата ринга топки за 41 срещи.

 

 

 

 

Роденият в Кламар играч бе в основата на това Реал да триумфира веднъж с трофея в най-комерсиалната клубна надпревара на Стария контиент по време на неговия престой. Има още една титла в Лига Ендеса две суперкупи на Испания.

 

 

 

Преди това 30-годишният баскетболист се изявяваше под кошовете на местните Метрополианс 92, Иер Тулон и CFBB, както и на испанския Баскония. Впоследствие последваха трансфери в Бостън Селтикс и Филаделфия Севънти Сиксърс в НБА. С екипа на Метрополианс  213-сантиметровия гигант се пребори за Купата и Суперкупата на Франция.

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Анадолу Ефес, Реал Мадрид, Венсан Поарие, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи