Светлана Тодорова: За Силистра е успех да сме сред най-добрите осем, големи клубове ги няма


Светлана Тодорова: За Силистра е успех да сме сред най-добрите осем, големи клубове ги няма
(сн. facebook.com/Dorostol.BK, архив)
01-07-2024 15:35 | Деляна Кадиева

Старши треньорът на Доростол U14 Светлана Тодорова бе доволна от представянето на отбора й на финалите в Държавното първенство за момчета U14, въпреки загубения мач за титлата от Балкан. Пред BGbasket.com тя сподели и впечатленията си от турнира в София.

 

„Единственият ни проблем е, че сме много малки – и на години, и на ръст. Нямаме възможност за повече деца, тъй като сме малък град. С каквото разполагаме, това е, за съжаление. Имаше деца, които предпочетоха да идат на екскурзия, но не да дойдат на финал, но както и да е. Борихме се, дадохме максимума, който можахме. Но това е, че сме малък град и нямаме този избор, който имат по-големите клубове“, заяви Тодорова.

 

Отборът й навакса голямо изоставане на финала с Балкан, за да загуби срещата с 5 точки. Имаха ли сили обаче момчетата й и за пълен обрат при повече време? „И да, и не. В крайна сметка всеки се бори за победа, така сме във всички възрасти, воюваме до последно. Няма случай, в който да се отказваме, понякога може би с цената на много изисквания към децата, но трябва да се борят, пък докъдето стигнат. Човек трябва да излезе с достойнство от мача.“

 

„На всички възрасти бяхме на финали, даже имаше варианти да влезем и в другите възрасти, тъй като падахме с по 2-3 точки. Миналата година ни беше най-силната, защото сме с две шампионски титли, но тази сме доволни от тези деца, защото те просто достигнаха тавана. Искаше им се, но не можеха да надскочат. Бориш се, но дотам ти стига лимитът. Не знам дали имаше вариант да обърнем в последните минути, но се умориха, играем и с много малка ротация – 5 до 6, максимум 7 човека“, каза още Тодорова.

 

Има ли обаче надграждане при нивото на отборите спрямо миналата година? „Не смятам, че има, но може и да има. Важното е, че има много хубави деца във всеки един клуб, особено в БУБА видях много перспективни деца. Просто трябва работа, но като потенциал във всеки отбор имаше високи деца – нещо, което ни е липсвало в годините. Надявам се догодина, по-догодина с много работа и здраве да има, че ще се справим всички.“

 

Светлана Тодорова сподели и целите си за догодина. „Ще се борим отново да сме във всички възрасти, включително в женско направление, където работим от две години. Тази година им трябваше една точка, но там стана едно недоразумение и вместо да играем от първо до четвърто място, играхме пето-шесто. Ще се борим навсякъде отново да сме на финал, тъй като за нас това е успех за една малка Силистра с три училища – да сме сред тези осем най-добри отбора. Мисля, че се справяме, големи клубове ги няма“, завърши треньорът на Доростол.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за момчета U14
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи