Драма с щастлив край прати Камерун и Бразилия на полуфинал в Рига (видео)


Драма с щастлив край прати Камерун и Бразилия на полуфинал в Рига (видео)
(сн. fiba)
04-07-2024 21:23 | BGbasket.com

Представителният национален тим на Камерун намери място на полуфиналите в олимпийския квалификационен турнир, който се провежда в Рига. Играчите на Алфред Роланд спечелиха драматично срещу Бразилия със 77:74 в мач от последния трети кръг в група B. В „Арена Рига“ камерунците водеха с двуцифрена преднина и в края удържаха бразилския щурм, за да стигнат до победата. Загубата обаче устройва и бразилците, които можеха да допуснат поражение с 6 или по-малко точки, за да се класират напред.

 

 

 

Големият губещ е тимът на Черна гора, който финишира на последното трето място в потока след тройна въртележка. И трите тима имат на сметката си успех и поражение, но черногорците приключиха с най-лоша точкова разлика и отпаднаха от борбата за продължаване напред. „Селесао“ завърши на първо място и на полуфиналите ще срещне втория от група A – Филипините, а африканците ще имат за съперник отбора на Латвия, който спечели въпросния поток.

 

 

 

Първата част премина под знака на високата резултатност и след нейния край камерунците си осигуриха аванс от 2 точки. Символичните гости показаха по-различно лице във втория период и постепенно се поздравиха с двуцифрена преднина, за да поведат на полувремето с 56:39.

 

 

 

Африканците запазиха солидния си аванс и при подновяването на играта, повеждайки с 13 точки в края на предпоследния период. Във финалната десетка бразилците се вдигнаха на щурм и се пребориха за равенство, но техните съперници удържаха победата.

 

 

 

Джермая Хил даде тон на победителите с 22 точки, 6 борби, 6 асистенции и 6 тройки. Брайс Бидиас отбеляза 15 точки.

 

Леонардо Мейндил бе над всички за южноамериканците с 19 точки и 5 борби. Лукас Диас добави 16 и 6 борби, Бруно Кабокло реализира 10.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Париж 2024, олимпийски квалификации, Бразилия, Камерун
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи