Два епични дуела в Топ 4 на олимпийските квалификации


Два епични дуела в Топ 4 на олимпийските квалификации
(сн. fiba)
05-07-2024 16:15 | BGbasket.com

Известни са полуфиналистите в олимпийските квалификации. Те станаха факт след края на груповата фаза в четирите квалификационни турнира. Не липсват и епични дуели, които ще бъдат изиграни на 6 и 7 юли (събота и неделя).

 

Най-интересно ще бъде в Пирея, където домакините от Гърция ще трябва да преминат през Словения в опита си да намерят място на финала. Двата отбора ще спорят утре от 17:30 часа българско време. Другата двойка ще противопостави Доминиканската република срещу Хърватия, които ще се срещнат от 21:00 часа.

 

 

 

В Рига домакините от Латвия ще имат за съперник Камерун на полуфиналите, като мачът между тях от 19:00 ч. 3 часа и половина по-късно Бразилия и Филипините ще играят за място на финала.

 

Във Валенсия пък Бахамите ще се опитат да продължат със силното си представяне и да направят поредна крачка към Олимпийските игри в Париж. Островитяните имат за съперник непретенциозния тим на Ливан, като мачът между двата отбора ще стартира от 18:30 ч. Три часа по-късно домакините от Испания ще играят с Финландия във втория полуфинал.

 

Титаничен сблъсък предстои и в Сан Хуан, където съдбата отреди Италия и Литва да спорят помежду си в късните часове на съботната вечер. Двата отбора ще се срещнат от 23:00 часа, а последният мач от тази фаза на пресявките е между Пуерто Рико и Мексико.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Париж 2024, олимпийски квалификации
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи