Нандо де Коло и АСВЕЛ си стиснаха ръцете за нов договор (видео)


Нандо де Коло и АСВЕЛ си стиснаха ръцете за нов договор (видео)
(сн. euroleaguebasketball.net)
12-07-2024 14:27 | BGbasket.com

В АСВЕЛ Вильорбан ще се опитат да подобрят своето представяне през следващия сезон. За целта французите бетонираха един от своите лидери за още известно време. За отбора ще продължи да блести за Нандо де Коло, споделиха официално от клуба. Гардът и отборът от Вильорбан си стиснаха ръцете за удължаване на сътрудничеството помежду им за още две години.

 

 

 

Французинът се присъедини към АСВЕЛ през лятото на 2022 и затвърди статута си на едно от най-големите имена в Европа. През миналата кампания обаче участникът в Евролигата претърпя провал на всички фронтове и остана с празни ръце. Френският национал записа средни показатели от 12.1 точки, 1.8 борби и 4.1 асистенции за 21 мача в турнира на богатите, докато във френския елит завърши с по 10.6 точки, 2.0 овладени под двата коша топки 4.0 завършващи подавания за 22 срещи.

 

Срещу името на де Коло личи една Купа на Лидерите във Франция.

 

 

 

Забележителната кариера на 37-годишния баскетболист преминава още през френския Шоле, испанския Валенсия, руския ЦСКА Москва и турския Фенербахче. 196-сантиметровият стрелец се е подвизавал и в НБА, където игра последователно за Сан Антонио Спърс и Торонто Раптърс. Избран е под № 53 в Драфта на НБА от „шпорите“ през 2011 година.

 

Опитният реализатор остави огромен отпечатък в ЦСКА, където спечели два трофея в Евролигата и пет титли във ВТБ Лигата, както и  шест титли на Русия. Може да се похвали и с трофея в Еврокъп, който печели с Валенсия. Сред постиженията му личи и Купата на Лидерите във Франция, завоювана с Шоле. На сметката си „фенерите“ има титла и Купа на Турция.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Нандо де Коло, АСВЕЛ Вилорбан, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи