Иван Алипиев подсили участник в Шампионската лига


Иван Алипиев подсили участник в Шампионската лига
(сн. Marika Torcivia)
12-07-2024 18:59 | Веселин Михайлов

Иван Алипиев ще продължи да се доказва в чужбина. Следващата спирка в кариерата на българския национал ще бъде Белгия. Крилото ще защитава цветовете на Антверп Джайънтс, а новината бе потвърдена от самия него пред BGbasket.com.  Той и белгийския тим, който през следващия сезон, ще играе в квалификациите на Шампионската лига, постигнаха съгласие 1+1 години.

 

В последните два сезона крилото бе неизменна част от Латина, където си извоюва мястото на основен реализатор и бе съотборник с друг българин – Борислав Младенов Все пак усилията на Алипиев се оказаха недостатъчни за „нерадзурите“, които през миналата кампания не успяха да останат в италианската Серия А2. Той остави на сметката си средни показатели от 15.2 точки, 7.1 борби и 1.8 асистенции за 42 мача с екипа на тима от Латина във втора италианска дивизия.

 

Преди това 24-годишният баскетболист се подвизаваше в Левски, Академик София, БУБА Баскетбол, както и във втория отбор на „сините“. 203-сантиметровият стрелец има и кратък период в австрийския Аркадия Лайънс. На сметката си с Левски има една шампионска титла в А група и едно сребро във втория ни ешелон, както и една Купа на БФБ. Сред постиженията му се нареждат още една титла във втора дивизия и една Купа на БФБ, които завоюва при престоя си в БУБА. 

 

Бивш възпитаник е на Лойола Меримаунт, където учи и игра от 2018 до 2022 година.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Иван Алипиев, Антверп Джайънтс
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи