6-кратен първенец на Сърбия обратно в Цървена звезда


6-кратен първенец на Сърбия обратно в Цървена звезда
(сн. euroleaguebasketball.net)
21-07-2024 16:11 | BGbasket.com

Цървена звезда сложи край на настоящата седмица с новина. Сърбите се похвалиха със своето шесто ново попълнение. Под ръководството на Янис Сфейропулос ще се изявява Огниен Добрич, обявиха днес официално от клуба. Сърбинът и „зведашите“ си стиснаха ръцете за следващите три години.

 

 

 

Крилото игра за Виртус Болоня през миналия сезон, но се оказа ненужен в лагера на италианците след последните новини. Въпреки че имаше още една година от договора си, „черните“ освободиха сръбския национал. През 2023/2024 той помогна на тима от Болоня да спечели Суперкупата на Италия и среброто в местния елит, както и да се класира за плей-ин турнира в Евролигата.

 

 

 

Добрич записа средно по 4.7 точки и 1.5 борби за 28 мача в най-комерсиалната клубна надпревара на Стария континент, а в италианското първенство завърши с по 5.0 точки и 1.3 овладени под двата коша топки за 23 срещи.

 

За родения в Книн играч това ще бъде втори период в тима от Белград след този от 2016 до 2023 година. За това време 29-годишният баскетболист спечели четири титли в Адриатическата лига и  стана 6-кратен шампион на Сърбия. Освен това завоюва четири купи на западната ни западната ни съседка и една суперкупа в Адриатика. Може да се похвали с приза за MVP на финалите в Адриатическата лига и този за Най-полезен играч на финалите за Купата на Сърбия.

 

 

 

Досега 200-сантиметровият стрелец е трупал опит и във ФМП Железник.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Огниен Добрич, Цървена звезда, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи