Карина Константинова подписа с участник в Еврокъп


Карина Константинова подписа с участник в Еврокъп
(сн. ZVVZ USK Praha)
27-07-2024 15:01 | Веселин Михайлов

Карина Константинова направи още една стъпка в своята кариера. Професионалният път на българския национал продължава зад граница, като този път предизвикателството се казва елитът Германия. Гардът стана част от Рутроник Старс Келтерн. Тя се разбра с участника в Европкъп за следващия сезон, като в него през 2023 година игра друга българка – Гергана Иванова. Освен това старши треньор на отбора е Матеа Тавич, която е позната от престоите си в Монтана 2003 и Берое, а вече и като помощник в женския национален тим на България, като именно тя потвърди новината пред BGbasket.com.

 

Константинова даде старт на миналата кампания във Валур Рейкявик, но в началото на годината се раздели с исландките и премина в редиците на чешкия КАРА Трутнов. Ботевградчанката бе сред най-добрите и в лагера на двата отбора. Срещу нейното име личат  средни показатели от 14.0 точки, 5.6 борби и 6.1 асистенции за 8 мача с тима от Рейкявик на исландска почва, докато в отбора от Трутнов записа по 10.1 точки, 4.9 овладени под двата ринга топки и 3.4 завършващи подавания за 14 срещи на чешка земя. 

 

Преди това 23-годишната състезателка защитаваше цветовете на Балкан Ботевград, Берое Стара Загора, гръцкия Лефкада, испанския Миралвале, италианския Сан Салваторе и исландския Кефлавик.

 

173-сантиметровата баскетболистка може да се похвали с два трофея в Адриатическата лига и едно злато в женската А група, които спечели със старзагорки. С екипа на „зелените“ завоюва две купи на България, като има и два сребърни медала от въпросния турнир. Към нейната колекция може да добавим и две сребърни отличия в женското първенство. При престоя си в Кефлавик спечели по едно среброто в шампионата и за Купата на Исландия.

 

Карина Константинова се превърна във втората българка, която ще играе в Бундеслигата след Преслава Колева, която се озова в Марбург.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Карина Константинова, Рутроник Старс Келтерн
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи