Испанска легенда поема съперник на България


Испанска легенда поема съперник на България
(сн. euroleaguebasketball.net)
14-08-2024 13:17 | BGbasket.com

В Германия са на път да разрешат своя проблем, свързан с треньорския пост. Очаква се на пейката на германците в близко бъдеще да седне Алекс Мумбру, твърдят вестник „Марка“ и Hamburger Abendblatt. На този етап не се съобщава за колко време испанецът ще поеме Бундестима, но според информацията се очаква сделката да е за дълъг период от време. Той ще замени Гордън Хърбърт, който приключи своите взаимоотношения с действащите световни шампиони след края на Олимпийските игри в Париж, където финишираха на четвъртото място.

 

 

 

За последно Мумбру бе начело на Валенсия, където бе назначен през 2022 година, но в началото на април пътищата на двете страни се разделиха. През миналия сезон „портокалите“ останаха извън плейофите в Евролигата, а в Лига Ендеса отпаднаха още в първия кръг.

 

До този момент 45-годишният специалист е водил и местния Билбао. Бившето крило може да се похвали с доста добра активна спортна кариера, която премина през Ховентут, Реал Мадрид и Билбао. С отбора от Бадалона спечели трофея във ФИБА Къп, докато с Реал завоюва една титла в Лига Ендеса и веднъж златото в Еврокъп.

 

С националния отбор на Испания има злато от Евробаскет 2009 в Полша и бронз от 2013 в Словения, както и сребро от европейското първенство през 2007 година, което се проведе именно в неговата родина. Във визитката му с „Ла Фурия“ личи още титлата от световното първенство в Япония през 2006 г. и среброто от Олимпийските игри в Пекин през 2008 г.

 

Както е известно, германците са сред съперниците на Бългрия в квалификациите за Евробаскет 2025 в Латвия, Финландия, Полша и Кипър. Двата отбора са в група D, като имат победа и загуба на сметката си заедно с Черна гора и Швеция

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Германия, Алекс Мумбру
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи