България U16 се бори, но загуби мястото си в Дивизия А


България U16 се бори, но загуби мястото си в Дивизия А
(сн. FIBA.basketball)
16-08-2024 15:25 | BGbasket.com

Националният отбор на България за момчета U16 загуби мястото си в Дивизия А. Това стана след поражение от Полша с 66:87 в първия от двубоите за разпределение на 13/16 място на Европейското първенство в Ираклион.

 

Българите се държаха в мача до края на третата част, но след това позволиха на съперника да се откъсне напред и да спечели убедително. Поражението бе шесто поредно за тях на шампионата, като те ще опитат да запишат почетна победа в последния си двубой, в който ще се изправят срещу загубилия срещата между Хърватия и Грузия. Спечелилият този мач пък ще срещне Полша в директен спор за 13-ото място, гарантиращо и оставането в елита.

 

България U16 се сбогува с Дивизия А само година, след спечели квота за там, но и трябва да се отбележи, че преобладаващата част от състава тогава бе набор 2007, който продължи при юношите, докато за повечето от момчетата в настоящия тим това бе дебют на Европейско първенство.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Двубоят не стартира добре за баскетболистите на Янко Янков, които рано допуснаха съперникът да натрупа солидна преднина и след десет минути игра изоставаха с 11:24. Те обаче заиграха значително по-добре през втория период и започнаха да топят разликата, като на почивката се доближиха на 33:37.

 

Подемът в играта на България продължи и след паузата, като нашите стигнаха и до пълен обрат, но преди заключителната четвърт предимството отново бе за съперника – 55:60. Още в началото на решителната част обаче поляците се откъснаха с двуцифрена разлика и до края не изпуснаха контрола в мача.

 

Мартин Попов бе най-резултатен за тима ни с 12 точки, 10 има Кристиян Каменски.

 


СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ U16 ОТ МАЧА С ПОЛША U16

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2024 ЗА МОМЧЕТА U16, ДИВИЗИЯ А

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U16
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи