Пет контроли за Рилски преди квалификациите в Шампионската лига


Пет контроли за Рилски преди квалификациите в Шампионската лига
(сн. НБЛ)
19-08-2024 12:37 | Веселин Михайлов

Рилски спортист ще загрее с немалък брой контроли по време на своята подготовка за новия сезон. Действащите шампиони в Sesame НБЛ уредиха пет проверки. Това обяви старши треньорът Любомир Киров пред BGbasket.com.

 

Самоковският тим ще стартира с приятелските срещи още в края на настоящия месец. На 30 и 31 август Рилецо ще срещне Пелистер в Самоков. След това отборът ще вземе участие на турнир в Румъния, който ще се състои на 4 и 5 септември.

 

Последната проверка за момчетата на Киров ще бъде на 10-и, когато ще приемат ТФТ Скопие.

 

Както знаем, важните мачове за Рилски ще стартират доста по-рано, тъй като ще вземе участие в квалификациите на Шампионската лига, които ще се състоят между 17 и 22 септвмри в Анталия. На четвъртфиналите самоковският тим ще играе с финландския БК Нокия, а ако се класира за полуфиналите, ще има за съперник португалския Бенфика. Още един успех пък ще прати Рилецо на финала, като само победителят от всеки квалификационен турнир ще си заслужи билет за редовния сезон.

 

Ако Рилецо не успее да си осигури място в същинската част на ШЛ, ще продължи своето участие в груповата фаза на ФИБА Къп.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи